Aktiivista koiraharrastustoimintaa

Toimintavuosi 2016

IMG_0517

Toimintasuunnitelma 1.1.2016 – 31.12.2016

Kivekon tavoite on järjestää innostavaa ja positiiviseen vahvistamiseen perustuvaa koirankoulutusta jäsenilleen. Näin koiran ja omistajan arki tulee helpommaksi ja koirasta tulee yhteiskuntakelpoinen. Tämän lisäksi järjestetään koko perheen tapahtumia ja luentoja liittyen koirien hoitoon, kasvatukseen ja koulutukseen.

 

Yhdistyksen kokoukset ja jäsenistö

Sääntömääräiset kokoukset järjestetään keväällä ja syksyllä Kivenlahdessa tai sen lähialueilla. Hallitus kokoontuu noin 10 kertaa vuodessa, tarpeen mukaan.

 

Talous

Varojen keruu tapahtuu pääasiallisesti jäsenmaksuja ja kurssimaksuja keräämällä. Lisäksi varoja saadaan yksittäisistä tapahtumista kuten Match Showsta. Talousarvio määrittää talouden raamit, joita hallitus noudattaa. Taloudessa pyritään tarkkaan harkintaan.

 

Toiminta

Koulutukset

Jäsenistölle tarjotaan erilaisia koirien koulutuskursseja kurssipolkumme mukaisesti (pentukurssit, arkitottelevaisuus, hihnakäytös, toko). Lisäksi on mahdollisuus harrastaa agilityä ja rallitokoa ja kokeilla vaikkapa jäljestystä.

Mahdollisuuksien mukaan tuetaan taloudellisesti kouluttajien osallistumista asiantuntijaluennoille ym. koulutustilaisuuksiin. Tuen saaneilta edellytetään raportointia koulutuksen annista ja sitoutumista kouluttamiseen. Uusia kouluttajia pyritään saamaan.

 

Koirapuisto

Kivenlahden Koirakerho ry on ylläpitänyt Kivenlahdessa sijaitsevaa koirapuistoa, jossa myös suurin osa koulutuksista on toteutettu. Metron rakennustöiden vuoksi vanha koirapuisto on purettu ja toiminta on maaliskuusta 2015 alkaen toteutettu tilapäisessä koirapuistossa Kivenlahdessa.

Kiveko neuvottelee uuden, pysyvän koirapuiston sijainnista, käytöstä ym. Espoon kaupungin kanssa. Tavoitteena on, että toiminta jatkuisi entiseen malliin. Siirtymävaiheessa voidaan joutua tekemään poikkeuksellisia järjestelyjä esim. koulutuspaikkojen suhteen.

 

Muuta

Lisäksi järjestetään yksittäisiä tapahtumia esim. retki Hyvinkään koirakylpylään. Tavoitteena on kehittää myös nuorisotoimintaa. Vuonna 2016 Kiveko täyttää 40 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi on tarkoitus järjestää Match Show. Lisäksi suunnitteilla on juhlavuoteen liittyviä tapahtumia, kuten aktiivijäsenten koulutuksia/juhlintaa.

 

Tiedottaminen

Tiedottamiseen käytetään koirakerhon jäsenille lähetettäviä jäsentiedotteita sekä kotisivuja. Lisäksi tiedottamiseen käytetään koirapuiston ilmoitustaulua silloin kun se on mahdollista.

Kursseista voidaan tiedottaa myös mm. lähialueiden koirapuistoissa, eläintarvike- ja ruokakaupoissa.

Sääntömääräiset kokousten kutsut lähetetään sähköpostitse (tai kirjeitse), kokouksesta ilmoitetaan myös nettisivuilla.