Aktiivista koiraharrastustoimintaa

Kesäkuu 2020

Tervetuloa mukaan Kivenlahden koirakerho ry:n kursseille!

Sinun tulee olla KIVEKO:n jäsen voidaksesi ilmoittautua kursseille. Tutustuthan myös osallistumisohjeisiin ennen ilmoittautumista.

Jos Sinulla on kysyttävää kursseista, ota yhteyttä kurssivastaavaan: kurssivastaava@kiveko.net

Jos kurssi, jolle haluat ilmoittautua, on täynnä, voit ilmoittautua jonoon lähettämällä kurssivastaavalle sähköpostia.

Huom! Kursseille otetaan poikkeuksellisesti maksimissaan kuusi koirakkoa Suomessa vallitsevan koronavirusepidemian vuoksi. Pidämme kursseilla turvaväliä.

 

Pentukurssi (4 krt)

Harjoitukset pidetään maanantaisin 8.6., 15.6., 22.6. ja 29.6. klo 18–19 Marin kentällä (Vilkkupolku).
Hinta: 40€

Pentukurssilla käydään läpi koiran kouluttamista palkitsemiseen perustuvilla menetelmillä. Kurssilla harjoitellaan koiran kouluttamista ja opetetaan pennulle tärkeitä arkielämän taitoja. Jotta jokainen saa kurssista mahdollisimman suuren hyödyn, kurssin sisältö suunnitellaan yhdessä osallistujien kanssa.  Kurssi on tarkoitettu pennuille (ja nuorille koirille, alle 1v). Kurssille osallistuminen ei edellytä aiempaa kurssikokemusta.

Arkitottelevaisuuskurssi (4 krt)

Harjoitukset pidetään maanantaisin ja keskiviikkoisin 3.6., 8.6., 10.6. ja 15.6. klo 19-20 Marin kentällä (Vilkkupolku).

Hinta: 40€

Kurssilla käydään läpi perustottelevaisuutta ja arkielämän sujuvuutta koiran kanssa. Kurssi sopii kaiken ikäisille koirille. Koiralla ei tarvitse olla aikaisempaa kurssikokemusta.

Mejä, metsästyskoirien jäljestäminen (2 krt)

Harjoitukset pidetään maanantaina ja tiistaina 15.6. ja 16.6. klo 18, kesto noin 2 tuntia. Harjoitukset pidetään Nuuksiossa, tarkempi paikka ja ohjeistus tiedotetaan kurssille osallistujille

Hinta: 40€

Kurssilla tutustutaan Mejään kahden illan aikana. Kurssi sopii kaikille koirille. Ainoastaan juoksuiset nartut eivät voi osallistua kurssille.
Kurssin tavoitteena on, että osallistujat saavat perustiedot Mejä harrastuksesta ja voivat halutessaan itsenäisesti jatkaa lajin parissa. Kurssilla käydään läpi Mejään liittyvät säännöt, välineet ja avoimen luokan  (AVO) jäljen tekeminen. Jäljestämiseen liittyvät välineet kuuluvat kurssimaksuun. Koiralla pitää olla valjaat päällä. Jos omistat oman 6-metriä pitkän jäljestysliinan, kannattaa ottaa se mukaan.
Osallistujat jakautuvat ryhmiin ja jokainen osallistuja harjoittelee käytännössä AVO jäljen tekemisen, kaikki siihen kuuluvat vaiheet. Pääasiassa 1. ilta on ohjaajien koulutusta. Ensimmäisenä iltana koirilla on mahdollisuus tutustua veren hajuun ja tehdä myös ihan lyhyt tuore jälkiharjoitus.
Kun jälki on vanhentunut, seuraavana iltana osallistujat ajavat koiransa kanssa oman jäljen. Lisäksi osallistujat pääsevät seuraamaan myös muiden koirien suorituksia. Tämän jälkeen osallistujan purkavat jäljen metsästä ja kerrataan lopuksi tärkeimmät kurssilla käydyt asiat.

Siirretty myöhempään ajakohtaan koirapuiston remontin vuoksi Agility lajikokeilu (2krt)

Harjoitukset pidetään tiistaisin 9.6. ja 16.6. klo 17.30-18.30 Ruukinmäen koirapuistolla, os. Ruukinmestarintie 6, Espoo

Tällä kurssilla tutustutaan agilityyn. Matalan kynnyksen mahdollisuus harjoitella uutta lajia ja harjoitella yksittäisiä esteitä, putkia muuria, rengasta. Koiran tulee olla perusterve, vähintään 1vuotta vanha ja hallittavissa. Meille sopisi tiistait 9.6. ja 16.6. klo 17.30-18 30 Ruukinmäen koirapuistossa.