Aktiivista koiraharrastustoimintaa

Kevät 2017

Kivenlahden koirakerho ry:n koulutukset pidetään Espoossa uudessa Ruukinmäen koirapuistossa.

Huomaathan, että lähes reaaliaikainen ilmoittautumistilanne (vapaat paikat) näkyvät ilmoittautumislomakkeessa kun avaat sen. Tutustuthan osallistumisohjeisiin ennen kurssille ilmoittautumista, kiitos!

 

Lapsi ja aikuinen -kurssi (3 krt) – PERUTTU

Harjoitukset pidetään kahtena tiistaina ja yhtenä perjantaina 25.4., 28.4. ja 2.5.

klo 18–19

Hinta: 30€

Kurssi on tarkoitettu perheille, joissa lapsi tai nuori on innokas osallistumaan koiran koulutukseen.

Kurssilla käydään läpi koiran motivointi, aktivointi ja palkitseminen. Kurssilla lapsi oppii turvallisen koirankoulutuksen perusteet. Vanhempi oppii ottamaan lapsen mukaan koiran ohjaamiseen ja huomioimaan lapsen toimintaa koiran kanssa.

Kurssilla käydään läpi samoja asioita, kuin motivointikurssilla. Kurssi on tarkoitettu kaikenikäisille koirille ja yli 7-vuotiaille lapsille ja nuorille. Aikaisempaa kurssikokemusta ei vaadita.

Vanhemman on osallistuttava lapsen tai nuoren kanssa kurssille.

 

Motivointikurssi (3 krt) – PERUTTU

Harjoitukset pidetään kahtena tiistaina ja yhtenä perjantaina 25.4., 28.4. ja 2.5.

klo 19–20

Hinta: 30€ koiran kanssa, kuunteluoppilaat 15€ (saa olla koko kurssin aikana mukana seuraamassa)

Kurssilla käydään läpi koiran motivointia, aktivointia ja palkitsemista. Sopii erinomaisesti kaikille koirakoille. Myös kuunteluoppilaat ovat tervetulleita eri hintaan (valitse koiran motivointikurssi, kuuntelupaikka). Hyvä pohja tuleville kursseille. Ohjelmassa koiran motivointi, aktivointi ja palkitseminen. Myös naksutin tulee tutuksi. Ota kurssille mukaan erilaisia nameja sekä leluja koiralle.

 

Pentukurssi (5 krt)

Harjoitukset pidetään keskiviikkoisin 3.5., 10.5., 17.5., 24.5. ja 31.5.

klo 18–19

Hinta: 50€

Kurssilla käydään läpi perustottelevaisuusliikkeitä sekä harjoitellaan arkielämän sujuvuutta koiran kanssa. Kurssi on tarkoitettu pennuille ja nuorille koirille (alle 2 v). Kurssi on tarkoitettu koirille, joilla ei ole aikaisempaa kurssikokemusta.

 

Arkitottis (4 krt)

Harjoitukset pidetään keskiviikkoisin 3.5., 10.5., 17.5. ja 24.5.

klo 19–20

Hinta: 40€

Kurssilla käydään läpi perustottelevaisuutta ja arkielämän sujuvuutta koiran kanssa. Kurssi sopii kaiken ikäisille koirille. Koiralla ei tarvitse olla aikaisempaa kurssikokemusta.

 

Agilityn alkeet (6 krt)

Harjoitukset pidetään perjantaisin 5.5., 12.5., 19.5., 26.5., 2.6. ja 9.6.

klo 18–19.30

Hinta: 65€

Kurssilla harjoitellaan koiran ohjaamista monipuolisten harjoitusten avulla. Ohjaajan kanssa harjoitellaan 2–6 esteen pituista rataa riippuen koirakon taidoista ja yksittäisten esteiden tekniikkatreeniä sekä apuohjaajan kanssa että itsenäisesti. Osallistuja sitoutuu auttamaan esteiden kantamisessa sekä radan rakentamisessa ja purkamisessa ohjeiden mukaan.

Edellytyksenä perustottelevaisuus. Koiran pitää pystyä toimimaan vapaana. Koiran tulee olla vähintään 12 kk ikäinen ja koiran pitäisi olla hyvässä kunnossa. Suosittelemme osallistumista myös motivointikurssille.

 

Agilityn ohjauskurssi (4 krt)

Harjoitukset pidetään maanantaisin 8.5, 15.5., 22.5. ja 29.5

klo 19–20.30

Hinta: 45€

Kurssilla harjoitellaan agilityn tavallisimpia ohjauskuvioita. Koiran tulee olla valmiiksi estehakuinen eli koirakon tulee olla käynyt agilityn alkeiskurssin (KIVEKO:lla/muualla) ja/tai KIVEKO:n agilityn valmistavan kurssin. Osallistuja sitoutuu auttamaan esteiden kantamisessa sekä radan rakentamisessa ja purkamisessa ohjeiden mukaan.

 

TOKO (5 krt) – PERUTTU

Harjoitukset pidetään sunnuntaisin 7.5., 21.5., 28.5., 4.6. ja 11.6.

klo 12–13

Hinta: 50€

Kurssilla harjoitellaan TOKO:n eli tottelevaisuuskokeen alokasluokan liikkeitä. Koiralta vaaditaan perustottelevaisuutta ja hyvää kontaktia ohjaajaan. Kurssi ei sovi koiran ensimmäiseksi kurssiksi.

 

Kiva koirakansalainen -kurssi (4 krt)

Harjoitukset pidetään maanantaisin 8.5., 15.5., 22.5. ja 29.5.

klo 18–19

Hinta: 40€

Kurssin sisältö on samankaltainen arkitotteleivaisuuskurssin kanssa. Kurssilla harjoitellaan valmiuksia Kiva koirakansalainen -testiin.

Kurssiohjelmassa ovat hyvät käytöstavat ja  koiran yhteiskuntakelpoisuus. Testi sopii kaikille omistajille ja kaiken ikäisille ja rotuisille koirille (katso lisää osoitteesta http://www.kivakoirakansalainen.fi/). Muista ilmoittautua kiva koirakansalainen testiin erikseen!

 

Kiva koirakansalainen -testi (1 krt)

Testi pidetään maanantaina 5.6.

klo 18–20 (2h)

Hinta: 10€

Testi näyttää koiran hyvät käytöstavat ja testaa koiran yhteiskuntakelpoisuutta. Testi sopii kaikille omistajille ja kaiken ikäisille ja rotuisille koirille (katso lisää osoitteesta http://www.kivakoirakansalainen.fi/). Testi sopii suoritettavaksi esimerkiksi Kiva koirakansalainen -kurssin jälkeen.

 

Jäljestys (3 krt)

Harjoitukset pidetään maanantaisin 8.5., 15.5 ja 22.5.

klo 18–19

Hinta: 45€

Kurssilla tutustutaan jäljestyksen saloihin ja harjoitellaan koiran aktivointia. Sopii kaiken ikäisille koirille. Ryhmä jaetaan tason mukaan, joten osallistua voivat niin vasta-alkajat kun jo lajiin tutustuneet koirakot. Jäljestyskurssi pidetään Espoon Puolarmaarissa (kokoontuminen parkkipaikalla, os. Puolarmaari 12).

Jäljestyskurssin ohjeet:
• Koiralla tulee olla valjaat ja tavallinen remmi (jos sinulla on jälkiliina, ota se mukaan).
• Ota mukaasi reilusti vettä koiralle ja itsellesi.
• Varaudu kumisaappain ja sään mukaisin varustein. Kaatosateella kurssi siirretään muuhun ajankohtaan.
• Jäljestettävät tuotteet ja muut jäljestystarvikkeet tulevat KIVEKO:n puolesta.
• Kurssilaisten kesken luodaan WhatsApp-ryhmä, jotta tiedonkulku on saumatonta.
• Juoksuisen nartun kanssa voi tulla jäljestämään, kunhan koiralla on pöksyt. Juoksuinen koira jäljestää ryhmän viimeisenä.

 

Rally-tokokurssi (4 krt)

Harjoitukset pidetään tiistaisin 9.5, 16.5., 23.5. ja 30.5.

klo 18–19 HUOM! Uusi kellonaika!

Hinta: 40€

Kurssilla tutustutaan rally-tokon harjoituksiin ja kurssi sopii aloittelijoille. Kurssi painottuu rally-tokon alokasluokan kyltteihin. Mukavaa yhdessä tekemistä koirasi kanssa. Rally-toko on TOKO:n ja agilityn välimuoto, joka on oma virallinen kilpailulaji. Lue lisää lajista täältä.

 

Ohituskoulu (2 krt)

Harjoitukset pidetään keskiviikkoisin 17.5. ja 24.5.

klo 19–20

Hinta: 20€

Tuottaako muiden koirien ohi kulkeminen haasteita? Ohituskoulussa harjoitellaan hyvää hihnakäyttäytymistä ja vieraiden koirien ohittamista. Koira harjoittelee sietämään muita koiria hermostumatta. Samalla koira oppii keskittymään ohjaajaansa paremmin ja rentoutumaan. Kurssi sopii kaiken ikäisille koirille eikä aikaisempaa kurssikokemusta vaadita. Suosittelemme osallistumista motivointikurssille ennen ohituskoulua.

 

Näyttelytreenit (2 krt)

Harjoitukset pidetään keskiviikkoisin 31.5. ja 7.6.

klo 19–20

Hinta: 20€

Ohjatuissa näyttelytreeneissä harjoitellaan koiran esittämistä koiranäyttelyn tapaan. Suosittelemme jokaista osallistujaa tutustumaan etukäteen miten oman rotuista koiraa esitetään. Mukaan näyttelyhihna (ohut panta ja talutin). Mukaan runsaasti herkkuja.

 

Vetämättä paras -kurssi (5 krt)

Harjoitukset pidetään kolmena torstaina ja kahtena maanantaina 8.6., 12.6., 15.6., 19.6. ja 22.6.

klo 18–19

Hinta: 50€

Vetääkö koira hihnassa? Rähiseekö remmissä? Vetämättä paras -kurssilla harjoitellaan erityisesti hyvää hihnakäytöstä. Intensiivikurssi, harjoitukset kahdesti viikossa.

 

 

Arkitottiskurssin mainiosti sujuva luoksetuloharjoitus.