Kurssit avataan verkkokaupassa su 21.3.2021 klo 15.00

Tervetuloa mukaan Kivenlahden koirakerho ry:n kursseille!

Sinun tulee olla KIVEKO:n jäsen voidaksesi ilmoittautua kursseille. Tutustuthan myös osallistumisohjeisiin ennen ilmoittautumista, sisältää linkin kurssikauppaan.

Jos Sinulla on kysyttävää kursseista, ota yhteyttä kurssivastaavaan: kurssivastaava@kiveko.net

Jos kurssi, jolle haluat ilmoittautua on täynnä, voit ilmoittautua jonoon lähettämällä kurssivastaavalle sähköpostia.

Rally-tokon treeniryhmä

Maanantaisin 10.5.-14.6.2021 klo 19.00-20.00, Ala-Soukan kenttä, Alatörmä 1

Rally-tokon treenaaminen yhdessä on mukavaa. Tämä treeniryhmä on suunnattu niille jotka pystyvät omatomiseen treenaamiseen ryhmässä. Treenit eivät sisällä opetusta, vaan harjoittelua yhdessä suunnitellun radan parissa, joka sisältää ALO- ja AVO -luokan kylttejä. Kaikki osallistuvat radan rakentamiseen ja purkamiseen. Joka kerralla paikalla vastuuvetäjä.

Pentukurssi

Luento: keskiviikkona 21.4. klo 18-19:30, etäyhteys

Käytännön treenit: keskiviikkoisin 5.5.-2.6. klo 18-18:45, Marin kenttä, Kivenlahden venesatama

Kurssi alkaa luennolla ”Miten koira oppii?”, joka järjestetään etäyhteydellä (linkki lähetetään ilmoittautumislomakkeessa annettuun sähköpostiosoitteeseen).
Käytännön treeneihin osallistuminen edellyttää läsnäoloa luennolla!

Pentukurssilla käydään läpi koiran kouluttamista palkitsemiseen perustuvilla menetelmillä. Kurssilla pyritään rakentamaan hyvä ja kestävä suhde koirakon välille. Kurssi rakennetaan osallistujien toiveiden ja tarpeiden mukaan. Kurssi on tarkoitettu pennuille (ja nuorille koirille, alle 1v). Kurssille osallistuminen ei edellytä aiempaa kurssikokemusta.

Harrastuskoiran perustaidot

Keskiviikkoisin 5.5.-2.6. klo 19-19:45, Marin kenttä, Kivenlahden venesatama

Harrastuskoiran perustaidot -kurssilla käydään läpi, miten koiralle opetetaan eri lajeissa tarvittavia perustaitoja. Kurssilla käydään läpi mm. sivuille ja eteen tulemisen, seuraamisen (molemmin puolin), peruuttamisen sekä seisomisen, istumisen ja maahan menon opettaminen. Tehtäviä opetetaan koiralle monipuolisesti (mm. kohdealustojen avulla). Kurssille osallistuvalla tulee olla perustiedot koiran kouluttamisesta positiivisen vahvistamisen keinoin.

Kurssille osallistujat saavat osallistua ke 21.4. klo 18-19:30 järjestettävälle ”Miten koira oppii?” -luennolle. Jos haluat osallistua luennolle, kerro siitä ilmoittautumislomakkeen ”lisätietoja”-kohdassa. Linkki luentoon lähetetään sähköpostitse.

Arkitottelevaisuus

Maanantaisin 3.-24.5. klo 18-19, Marin kenttä, Kivenlahden venesatama

Kurssilla käydään läpi perustottelevaisuutta ja arkielämän sujuvuutta koiran kanssa. Kurssi sopii kaiken ikäisille koirille. Koiralla ei tarvitse olla aikaisempaa kurssikokemusta, mutta arkitottis sopii hyvin myös pentukurssin jatkoksi.

Kurssille osallistujat saavat osallistua ke 21.4. klo 18-19:30 järjestettävälle ”Miten koira oppii?” -luennolle. Jos haluat osallistua luennolle, kerro siitä ilmoittautumislomakkeen ”lisätietoja”-kohdassa. Linkki luentoon lähetetään sähköpostitse.

Agilityn alkeisjatko

Tiistaisin 11.5.-15.6. klo 19.30-20.30, Ala-Soukan kenttä, Alatörmä 1

Kurssilla harjoitellaan koiran ohjaamista monipuolisten harjoitusten avulla. Kurssilla treenataan yksittäisten esteiden suoritustekniikkaa sekä 2-6 esteen ratoja. Osallistuja sitoutuu auttamaan esteiden kantamisessa sekä radan rakentamisessa ja purkamisessa ohjeiden mukaan.

Aikaisemmin käyty alkeiskurssi on suositeteltavaa, mutta minimivaatimus on että koira pystyy toimimaan vapaana koirahäiriössä sekä pysymään käskystä paikoillaan. Tehtävien vaikeusastetta mukautetaan koirakon tason mukaan. Huomaathan että kenttä on osin aitaamaton.

Koiran tulee olla vähintään 12 kk ikäinen ja hyvässä kunnossa.

Agilityn rataryhmä

Tiistaisin 11.5.-15.6. klo 18-19.30, Ala-Soukan kenttä, Alatörmä 1

Agilityn treeniryhmään voi ilmoittaa koiran, joka on osallistunut vähintään Kivekon jatkokurssille.

Kurssilla harjoitellaan este- ja ohjaustekniikkaa ohjattuna kahdella kurssikerralla sekä itsenäisesti muilla kurssikerroilla. Osallistuja sitoutuu auttamaan esteiden kantamisessa sekä radan rakentamisessa ja purkamisessa ohjeiden mukaisesti. Koiran tulee pystyä toimimaan vapaana koirahäiriössä (koirat voivat harjoitella kentällä samaan aikaan). Huomaathan että kenttä on osin aitaamaton.

Koiran tulee olla vähintään 12 kk ikäinen ja hyvässä kunnossa.

Jäljestys

Torstaisin 15.4.-29.4. klo 18 alkaen, Hanikka, Soukka

Kurssilla tutustutaan jäljestyksen saloihin ja harjoitellaan koiran aktivointia. Sopii kaiken ikäisille koirille. Ryhmä jaetaan tason mukaan, joten osallistua voivat niin vasta-alkajat kun jo lajiin tutustuneet koirakot.
Kurssi järjestetään Hanikan luontopolun lähellä, Matasaarentien varressa.

Jäljestyskurssin ohjeet:
• Koiralla tulee olla valjaat ja tavallinen remmi (jos sinulla on jälkiliina, ota se mukaan).
• Ota mukaan reilusti vettä koiralle ja itsellesi.
• Varaudu kumisaappain ja sään mukaisin varustein. Kaatosateella kurssi siirretään muuhun ajankohtaan. Jäljestettävät tuotteet ja muut jäljestystarvikkeet tulevat KIVEKO:n puolesta.
• Kurssilaisten kesken luodaan WhatsApp-ryhmä, jotta tiedonkulku on saumatonta.
• Juoksuisen nartun kanssa voi tulla jäljestämään, kunhan koiralla on pöksyt. Juoksuinen koira jäljestää ryhmän viimeisenä.

Ohituskoulu

Tiistaisin 4.5.-18.5. klo 18-18.45, Marin kenttä, Kivenlahden venesatama

Vetääkö koirasi hihnassa? Meneekö ulkoilut rähinäksi vastaantulijoiden kanssa? Tule hakemaan vinkkejä sopuisaampaan ulkoiluun ja saamaan näkemystä siitä, miksi koirasi rähisee tai vetää hihnassa.

TOKO

Sunnuntaisin 2.5.-6.6. klo 12-12.45, ei kurssia äitienpäivänä 9.5. Marin kenttä, Kivenlahden venesatama

Kurssilla harjoitellaan TOKO:n eli tottelevaisuuskokeen alokasluokan liikkeitä. Koiralta vaaditaan perustottelevaisuutta ja hyvää kontaktia ohjaajaan. Kurssi ei sovi koiran ensimmäiseksi kurssiksi.

Näyttelykurssi

Torstaisin 3.6. -17.6. klo 18.00-19.00. Marin pallokenttä, Kivenlahden venesatama

Tervetuloa harjoittelemaan koiranäyttelykäyttäytymistä, koiran seissottamista ja liikuttamista näyttelykehässä sekä näyttelyiden perussääntöjä yhdessä muiden koirakoiden kanssa. Harjoitukset sopivat vasta-alkajille sekä kokeneemmille näyttelyissä kävijöille.