Aktiivista koiraharrastustoimintaa

Kevät 2022

Tervetuloa mukaan Kivenlahden koirakerho ry:n kursseille!

Sinun tulee olla KIVEKO:n jäsen voidaksesi ilmoittautua kursseille. Tutustuthan myös osallistumisohjeisiin ennen ilmoittautumista, sisältää linkin kurssikauppaan.

Jos Sinulla on kysyttävää kursseista, ota yhteyttä kurssivastaavaan: kurssivastaava@kiveko.net

Jos kurssi, jolle haluat ilmoittautua on täynnä, voit ilmoittautua jonoon lähettämällä kurssivastaavalle sähköpostia.

Kurssit ovat Holvi-verkkokaupassamme (linkki osallistumisohjeissa) myynnissä ke 30.3.22 klo 18.00 alkaen

Pentukurssi (4 kertaa)

Hinta 50e
Kurssihintaan kuuluu luento koirankoulutuksen perusteista. Sen ajankohta ja paikka ilmoitettaan myöhemmin.

Kurssi 1: Keskiviikkoisin 4.5., 11.5., 18.5. ja 1.6. kello 18-19 Ala-Soukan kentällä (Alatörmä 1). Vastuuohjaaja: Nina Timonen. Huomaa! Ei kurssikertaa 25.5.

Kurssi 2: Torstaisin 19.5., 2.6., 9.6., 16.6. klo 18-19 Marin kentällä (Kivenlahden venesatama) Vastuuohjaaja: Anna-Maija Moilanen. Helatorstaina ei kurssia.

Pentukurssilla käydään läpi koiran kouluttamista palkitsemiseen perustuvilla menetelmillä. Kurssilla pyritään rakentamaan hyvä ja kestävä suhde koirakon välille. Kurssilla otetaan huomioon osallistujien toiveet ja tarpeet, joita kysellään etukäteen. Kurssi on tarkoitettu pennuille (ja nuorille koirille, alle 1v). Kurssille osallistuminen ei edellytä aiempaa kurssikokemusta.

Arkitottelevaisuus (4 kertaa)

Hinta 50e
Kurssihintaan kuuluu luento koirankoulutuksen perusteista. Sen ajankohta ja paikka ilmoitettaan myöhemmin.

Torstaisin 19.5., 2.6., 9.6., 16.6. Klo 19-20 Marin kentällä (Kivenlahden venesatama) Vastuuohjaaja: Anna-Maija Moilanen. Helatorstaina ei kurssia.

Kurssilla käydään läpi perustottelevaisuutta ja arkielämän sujuvuutta koiran kanssa. Kurssi sopii kaiken ikäisille koirille. Koiralla ei tarvitse olla aikaisempaa kurssikokemusta, mutta arkitottis sopii hyvin myös pentukurssin jatkoksi.

Agilityn alkeiskurssi (5 kertaa)

Hinta 55e

Tiistaisin 10.5.-7.6. klo 19.30-20.30 Ala-Soukan kentällä (Alatörmä 1). Vastuuohjaaja: Nina Timonen
Kurssilla harjoitellaan agilityesteiden suorittamisen alkeet ja opetaan koiralle esteiden turvallinen ja oikea suoritustapa. Kurssin aikana käydään läpi yleisimmät agilityesteet; hypyt, putki, puomi, A-este, rengas sekä harjoitellaan koiran ohjaamisen alkeita. Kurssilla treenataan yksittäisten esteiden suoritustekniikkaa sekä 2-3 esteen ratoja.
Osallistuja sitoutuu auttamaan esteiden kantamisessa sekä radan rakentamisessa ja purkamisessa ohjeiden mukaan.
Koiran on pystyttävä toimimaan vapaana koirahäiriössä sekä pysymään käskystä paikoillaan. Huomaathan että kenttä on osin aitaamaton.
Koiran tulee olla vähintään 12 kk ikäinen ja hyvässä kunnossa.

Agilityn ratateeni (5 kertaa)

Hinta 60e

Tiistaisin 10.5.-7.6. klo 18-19.30 Ala-Soukan kentällä (Alatörmä 1). Vastuuohjaaja: Nina Timonen

Agilityn treeniryhmään voi ilmoittaa koiran, joka on osallistunut vähintään Kivekon jatkokurssille.
Kurssilla harjoitellaan este- ja ohjaustekniikkaa ohjattuna kahdella kurssikerralla sekä itsenäisesti muilla kurssikerroilla. Osallistuja sitoutuu auttamaan esteiden kantamisessa sekä radan rakentamisessa ja purkamisessa ohjeiden mukaisesti. Koiran tulee pystyä toimimaan vapaana koirahäiriössä (koirat voivat harjoitella kentällä samaan aikaan, kentän laidalta on myös kulku kuntoportaille). Huomaathan että kenttä on osin aitaamaton.
Koiran tulee olla vähintään 12 kk ikäinen ja hyvässä kunnossa.

Rallyn ratatreeni (5 kertaa)

Hinta 60e

Maanantaisin 9.5.-13.6. klo 19-20 Ala-Soukan kentällä (Alatörmä 1). Vastuuohjaaja: Nina Timonen
Treeniryhmä on suunnattu niille, jotka ovat harrastaneet rallytokoa vähintään vuoden ja joille ALO- ja AVO- luokan kyltit ovat tuttuja ja vähitellen haluavat siirtyä kohti VOI-luokkaa. Kurssilla harjoitellaan ohjattuna kahdella kurssikerralla ja itsenäisesti muilla kurssikerroilla.

Ohituskoulu (3 kertaa)

Hinta 30e
Kurssi 1: Keskiviikkoisin 11.5.-25.5. klo 18-18.45 Ala-Soukan kentällä (Alatörmä 1). Vastuuohjaaja: Virve Ukkonen.
Kurssi 3: Keskiviikkoisin 11.5.-25.5. klo 19-19.45 Ala-Soukan kentällä (Alatörmä 1). Vastuuohjaaja: Virve Ukkonen
Vetääkö koirasi hihnassa? Meneekö ulkoilut rähinäksi vastaantulijoiden kanssa? Tule hakemaan vinkkejä sopuisaampaan ulkoiluun ja saamaan näkemystä siitä, miksi koirasi rähisee tai vetää hihnassa.

Ohituskoulu (4 kertaa)

Hinta 40e

Kurssi 2 : Maanantaisin ja torstaisin 2., 5., 9., 12.5. klo 19-19-45, Ala-Soukan kentällä (Alatörmä 1). Vastuuohjaaja: Outi Roslander.

Jäljestyskurssi (3 kertaa)

Hinta 45

Tiistaisin 12.4.-26.4. klo 18 alkaen Soukan Hanikassa. Vastuuohjaaja: Jenny Roos
Kurssilla tutustutaan jäljestyksen saloihin ja harjoitellaan koiran aktivointia. Sopii kaiken ikäisille koirille. Ryhmä jaetaan tason mukaan, joten osallistua voivat niin vasta-alkajat kun jo lajiin tutustuneet koirakot. Kurssi järjestetään Hanikan luontopolun lähellä, Matasaarentien varressa.
Jäljestyskurssin ohjeet:
• Koiralla tulee olla valjaat ja tavallinen remmi (jos sinulla on jälkiliina, ota se mukaan).
• Ota mukaan reilusti vettä koiralle ja itsellesi.
• Varaudu kumisaappain ja sään mukaisin varustein. Kaatosateella kurssi siirretään muuhun ajankohtaan. Jäljestettävät tuotteet ja muut jäljestystarvikkeet tulevat KIVEKO:n puolesta.
• Kurssilaisten kesken luodaan WhatsApp-ryhmä, jotta tiedonkulku on saumatonta.
• Juoksuisen nartun kanssa voi tulla jäljestämään. Juoksuinen koira jäljestää ryhmän viimeisenä.

MEJÄ (2 kertaa)

Hinta 40e

Uusi ajankohta on ti 10.5. ja ke 11.5., klo 17 alkaen Nuuksiossa, tarkka tapaamispaikka ilmoitetaan myöhemmin Vastuuohjaaja: Leena Siltanen

Kurssilla tutustutaan MEJÄn perusteisiin, mitä laji pitää sisällään ja miten sitä harrastetaan. Kurssilla käydään läpi säännöt, jäljen tekeminen, tarvittavat välineet, kokeisiin liittyvät tilanteet ja kokeisiin harjoittelu. Kurssi sopii kaikille koiraroduille ja on suunniteltu aloittelijoille.

Kurssi alkaa lauantaina 23.4. klo 10 teoriaosuudella. Teoriaosuuden jälkeen tehdään kaikille koirakoille omat harjoitusjäljet. Lauantain osuus on vain ohjaajille ja koirat ovat vielä kotona. Sunnuntaina 24.4. kokoonnutaan klo 10 ja käydään koirien kanssa jäljestämässä edellisenä päivänä tehdyt jäljet. Kumpikin kurssipäivä kestää noin 4 h. Kurssi pidetään Nuuksiossa tai myöhemmin kurssilaisille ilmoitettavassa paikassa. Jäljestämiseen tarvittavat välineet sisältyvät kurssimaksuun. Koiran varusteeksi kurssille riittää valjaat. Ainoastaan juoksuiset nartut eivät voi osallistua kurssille. Tarkemmat ohjeet lähetetään kurssilaisille lähempänä koulutusviikonloppua. Kurssin tavoitteena on, että osallistujat voivat halutessaan jatkaa itsenäisesti harrastusta lajin parissa.

TOKO (5 kertaa)

Hinta 50e

Sunnuntaisin 15.5.-12.6. klo 12-13 Marin kentällä (Kivenlahden venesatama). Vastuuohjaaja: Ritva Laamanen
Kurssilla harjoitellaan tokon eli tottelevaisuuskokeen osa-alueita ja kurssi painottuu alokasluokan liikkeisiin (ALO). Koiralta vaaditaan perustottelevaisuutta.
Kurssin kouluttajille pidätetään oikeus suositella koirakolle siirtoa arkitottelevaisuuskoulutukseen, mikäli siirron katsotaan ko. koirakon edistymiselle olevan tarkoituksenmukaisempaa.

Näyttelykurssi (2 kertaa)

Hinta 20e
Tiistaisin 31.5. ja 14.6. klo 18-19 Marin kentällä (Kivenlahden venesatama). Vastuuohjaaja: Anna-Maija Moilanen
Kurssilla harjoitellaan koiranäyttelyiden hyvä kehäkäyttäytymistä koiria seisottaen, liikuttaen ja ohjaajiemme koiria tutkimalla.

SUJUVASTI LENKILLÄ USEAMMAN KOIRAN KANSSA (4 kertaa)

Hinta 40e
Maanantaisin ja torstaisin 2., 5., 9., 12.5. klo 18-19, Ala-Soukan kentällä (Alatörmä 1). Vastuuohjaaja: Outi Roslander
Meneekö hihnat solmuun? Onko koirat menossa aina eri suuntiin? Tuottaako esim. ohitustilanteet ongelmia?
Kurssilla harjoitellaan kahden tai useamman koiran kanssa lenkkeilyä. Kurssilla pyritään parantamaan omistajan ja koirien hallinan tunnetta lenkkeilytilanteissa. Jokainen osallistuja huomioidaan kurssilla yksilöllisesti ja kurssin sisältö rakennetaan osallistujien haasteiden mukaan.
Kurssi on tarkoitettu niille, joilla on kaksi tai useampi koira taloudessa (kaikki samaan aikaan lenkitettävät koirat tulevat mukaan kurssille).
Kurssille osallistuvilla ei tarvitse olla aiempaa kurssikokemusta. Kurssi soveltuu kaiken ikäisille koirille.