Aktiivista koiraharrastustoimintaa

Syksy 2016

Kurssit pidetään tilapäisessä koira-aitauksessa Kivenlahdessa, osoitteessa Meriusva 4. HUOM! Koira-aitauksen vierellä EI ole parkkipaikkoja eikä aitauksen viereen pääse ajamaan autolla metron työmaan vuoksi.

Jäljestyskurssi pidetään Espoon Puolarmaarissa. Tarkemmat ohjeet saavat osallistujat kurssikirjeessä.

Kysynnän mukaan järjestetään kaksi erillistä, samantasoista arkitottelevaisuuskurssia (ryhmä 1 & ryhmä 2).

 

Tutustuthan koirakoulujen osallistumisohjeisiin ennen kurssille ilmoittautumista, kiitos!

 

 

Rally-tokokurssi, sopii myös aloittelijoille (3 krt) / TÄYNNÄ
UUSI! Edellistä jatkokurssia (4 krt) muokattu 12.9.2016 vähäisen osallistujamäärän vuoksi

Harjoitukset pidetään maanantaisin 19.9, 26.9 ja 10.10.

klo 18.30-20

Hinta: 30€

Kurssi sopii myös aloittelijoille, esim. arkitotteleivaisuuden jatkoksi. Tutustutaan rally-tokoharjoituksiin. Mukavaa yhdessä tekemistä koirasi kanssa. Tervetuloa!

 

Syksyn agilitytreenit (3 krt)

Harjoitukset pidetään lauantaisin 3.9, 10.9 ja 17.9

klo 12.30-14

Hinta: 20€

Syksyn agilitytreeniryhmä on avoin heille, jotka ovat käyneet jonkun aikaisemmin pidetyn KIVEKO:n agilitykurssin tai jo agilityssä kisaaville koirakoille. Treeneihin osallistuvan koiran tulee olla perustottelevainen ja pysyä ohjaajan hallinnassa ollessaan vapaana, koska muita koirakoita on harjoittelemassa samaan aikaan kentällä. Treeneissä ei ole kokonaista agilityrataa, vaan esteitä treenataan alkukeskustelun jälkeen 1-5 kpl estettä kerrallaan, harjoitellen esteiden suoritustapoja tai ohjaustekniikkaa. Kentällä voi olla koiria suorittamassa treeniä samaan aikaan, treenaten eri asioita. Osallistujat saavat vaikuttaa treenisisältöön (mitä esteitä kannetaan esille). Osallistuja sitoutuu auttamaan esteiden kantamisessa sekä radan rakentamisessa ja purkamisessa ohjeiden mukaan.

 

Agilityn ohjauskurssi (3 krt)

Harjoitukset pidetään lauantaisin 3.9, 10.9 ja 17.9

klo 11-12

Hinta: 25€

Kurssilla harjoitellaan agilityn tavallisimpia ohjauskuvioita. Koiran tulee olla valmiiksi estehakuinen eli koirakon tulee olla käynyt agilityn alkeiskurssin (KIVEKO:lla/muualla) ja/tai KIVEKO:n agilityn valmistavan kurssin. Osallistuja sitoutuu auttamaan esteiden kantamisessa sekä radan rakentamisessa ja purkamisessa ohjeiden mukaan.

 

Arkitottis, ryhmä 1 (4 krt) / TÄYNNÄ

Harjoitukset pidetään maanantaisin 15.8. ja 22.8. sekä torstaisin 18.8. ja 25.8.

klo 18–19

Hinta: 35€

Kurssilla käydään läpi perustottelevaisuutta ja arkielämän sujuvuutta koiran kanssa. Kurssi sopii kaiken ikäisille koirille. Koiralla ei tarvitse olla aikaisempaa kurssikokemusta. Huom! Arkitottisryhmät 1 & 2 ovat sisällöltään samanlaiset.

 

Arkitottis, ryhmä 2 (4 krt) / TÄYNNÄ

Harjoitukset pidetään keskiviikkoisin 31.8., 7.9., 14.9. ja 21.9. 

klo 18–19

Hinta: 35€

Kurssilla käydään läpi perustottelevaisuutta ja arkielämän sujuvuutta koiran kanssa. Kurssi sopii kaiken ikäisille koirille. Koiralla ei tarvitse olla aikaisempaa kurssikokemusta. Huom! Arkitottisryhmät 1 & 2 ovat sisällöltään samanlaiset.

 

Naksutinkurssi (2 krt) / TÄYNNÄ

Harjoitukset pidetään keskiviikkoisin 17.8. ja 24.8.

klo 18–19

Hinta: 10€ koiran kanssa, kuunteluoppilaat 5€

Kuinka käytän naksutinta? Haluatko nopeuttaa koirasi oppimista tieteellisesti todistetun menetelmän avulla? Toivotko, että koiran palkkaaminen tapahtuu juuri oikeaan aikaan? Naksutin (klikkeri) on koulutusväline, joka toimii hyvin etenkin uusien asioiden opettamisessa. Naksutinkoulutusta käyttävät mm. poliisi ja opaskoirakoulu, koska koiran oppiminen nopeutuu. Se on ”silta” koiran ja ihmisen välillä, kun koiralle yritetään kertoa, mitä sen halutaan tekevän. Voit osallistua kurssille myös kuunteluoppilaana, ilman koiraa (hinta 5€).

 

Ohituskoulu (2 krt)

Harjoitukset pidetään perjantaisin 19.8. ja 26.8.

klo 18–19

Hinta: 15€

Tuottaako muiden koirien ohi kulkeminen haasteita? Ohituskoulussa harjoitellaan hyvää hihnakäyttäytymistä ja vieraiden koirien ohittamista. Koira harjoittelee sietämään muita koiria hermostumatta. Samalla koira oppii keskittymään ohjaajaansa paremmin ja rentoutumaan. Kurssi sopii kaiken ikäisille koirille eikä aikaisempaa kurssikokemusta vaadita. Suosittelemme osallistumista naksutinkurssille ennen ohituskoulua.

 

Pentukurssi (4 krt) / TÄYNNÄ

Harjoitukset pidetään tiistaisin 6.9., 13.9., 20.9. ja 27.9.

klo 18–19

Hinta: 35€

Kurssilla käydään läpi perustottelevaisuusliikkeitä sekä harjoitellaan arkielämän sujuvuutta koiran kanssa. Kurssi on tarkoitettu pennuille ja nuorille koirille (alle 2 v). Kurssi on tarkoitettu koirille, joilla ei ole aikaisempaa kurssikokemusta.

 

TOKO (5 krt)

Harjoitukset pidetään sunnuntaisin 11.9., 18.9., 25.9., 2.10. ja 9.10.

klo 12–13

Hinta: 35€

Kurssilla harjoitellaan TOKO:n eli tottelevaisuuskokeen alokasluokan liikkeitä. Koiralta vaaditaan perustottelevaisuutta ja hyvää kontaktia ohjaajaan. Kurssi ei sovi koiran ensimmäiseksi kurssiksi.

 

Jäljestys (3 krt) / TÄYNNÄ

Harjoitukset pidetään sunnuntaisin 28.8., 11.9 ja 18.9.

klo 17.00–18.30

Hinta: 45€

Kurssilla tutustutaan jäljestyksen saloihin ja harjoitellaan koiran aktivointia. Sopii kaiken ikäisille koirille. Ryhmä jaetaan tason mukaan, joten osallistua voivat niin vasta-alkajat kun jo lajiin tutustuneet koirakot. Jäljestyskurssi pidetään Espoon Puolarmaarissa (osoite ilmoitetaan myöhemmin).

Jäljestyskurssin ohjeet:

  • Koiralla tulee olla valjaat ja tavallinen remmi (jos sinulla on jälkiliina, ota se mukaan).
  • Ota mukaasi reilusti vettä koiralle ja itsellesi.
  • Varaudu kumisaappain ja sään mukaisin varustein. Kaatosateella kurssi siirretään muuhun ajankohtaan.
  • Jäljestettävät tuotteet ja muut jäljestystarvikkeet tulevat KIVEKO:n puolesta.
  • Kurssilaisten kesken luodaan WhatsApp-ryhmä, jotta tiedonkulku on saumatonta.
  • Juoksuisen nartun kanssa voi tulla jäljestämään, kunhan koiralla on pöksyt. Juoksuinen koira jäljestää ryhmän viimeisenä.
Kevään 2016 ohituskurssilla harjoiteltiin näin taitavasti.

Ohituskoulussa harjoiteltiin näin taitavasti toukokuussa 2016.