Aktiivista koiraharrastustoimintaa

Syksy 2017

Kivenlahden koirakerho ry:n koulutukset pidetään Espoossa uudessa Ruukinmäen koirapuistossa ellei toisin mainita.

Huomaathan, että lähes reaaliaikainen ilmoittautumistilanne (vapaat paikat) näkyvät ilmoittautumislomakkeessa kun avaat sen. Tutustuthan osallistumisohjeisiin ennen kurssille ilmoittautumista.

 

 

Luento koiran käyttäytymisestä ja koirankoulutuksen perusteista
Paikka: Kivenlahden asukaspuisto, os. Merivirta 12A
Luennoitsija: koirankouluttaja, luonnontieteilijä Marianne Peltonen

Ke 16.8. klo 18–19.30

Hinta: Ilmainen

Paikka: Ilmoitetaan myöhemmin (Kivenlahti)

Kokeneet kouluttajamme selittävät koiran käytöstä ja perusoppeja koirankoulutuksesta. Suosittelemme luentoa kaikille niin uusille kuin kokeneemmillekin koiranohjaajille. Ilmoittautuminen luennolle hoituu kurssien ilmoittautumislomakkeen kautta.

 

Ongelmia koirasi kanssa? -kurssi (5 krt) TÄYNNÄ

Harjoitukset pidetään torstaisin 17.8., 24.8., 31.8., 7.9. ja 14.9.

klo 18–19

Hinta: 50€

Tuntuuko, ettei koirallasi ja sinulla ole yhteistä kieltä? Jokin asia haittaa yhteistä arkeanne. Kokeneet ohjaajamme antavat ohjeita ja korjausehdotuksia sujuvampaan yhteiseloon koirasi kanssa.

 

Lapsi ja aikuinen -kurssi (3 krt) TÄYNNÄ

Harjoitukset pidetään maanantaisin 14.8., 21.8. ja 28.8.

klo 18–18.50

Hinta: 30€

Kurssi on tarkoitettu perheille, joissa lapsi tai nuori on innokas osallistumaan koirankoulutukseen.

Käydään läpi koiran motivointi, aktivointi ja palkitseminen. Samalla lapsi oppii turvallisen koirankoulutuksen perusteet ja vanhempi ottamaan lapsen mukaan koiran ohjaamiseen ja huomioimaan lapsen toimintaa koiran kanssa.

Kurssilla käydään läpi samoja asioita kuin motivointikurssilla. Kurssi on tarkoitettu kaikenikäisille koirille ja yli 7-vuotiaille lapsille ja nuorille. Aikaisempaa kurssikokemusta ei vaadita mutta aikuisen on myös osallistuttava kurssille.

 

Motivointikurssi (3 krt) TÄYNNÄ

Harjoitukset pidetään maanantaisin 14.8., 21.8. ja 28.8.

klo 18.50–19.40

Hinta: 30€ koiran kanssa, kuunteluoppilaat 15€ (saavat olla koko kurssin aikana mukana seuraamassa)

Kurssilla käydään läpi koiran motivointia, aktivointia ja palkitsemista. Sopii erinomaisesti kaikille koirakoille. Myös kuunteluoppilaat ovat tervetulleita eri hintaan (valitse koiran motivointikurssi, kuuntelupaikka). Hyvä pohja tuleville kursseille. Ohjelmassa koiran motivointi, aktivointi ja palkitseminen. Myös naksutin tulee tutuksi. Ota kurssille mukaan erilaisia nameja sekä leluja koiralle.

 

Pentukurssi (4 krt) TÄYNNÄ

Harjoitukset pidetään keskiviikkoisin 9.8., 16.8 (luento ks. yllä, ilmoittaudu erikseen)., 23.8., 30.8. ja 6.9.

klo 18–19

Hinta: 40€

Kurssilla käydään läpi perustottelevaisuusliikkeitä sekä harjoitellaan arkielämän sujuvuutta koiran kanssa. Kurssi on tarkoitettu pennuille ja nuorille koirille (alle 2 v). Aikaisempaa kurssikokemusta ei tarvita.

 

Arkitottis (4 krt) TÄYNNÄ

Harjoitukset pidetään keskiviikkoisin 23.8., 30.8., 6.9. ja 13.9.

klo 19–20

Hinta: 40€

Kurssilla käydään läpi perustottelevaisuutta ja arkielämän sujuvuutta koiran kanssa. Kurssi sopii kaiken ikäisille koirille. Koiralla ei tarvitse olla aikaisempaa kurssikokemusta, mutta perusopit ovat hyvät lähtökohta kurssille.

 

Kiva koirakansalainen -testi (1 krt) PERUTTU

Testi pidetään tiistaina 5.9.

klo 18–20 (2h)

Hinta: 10€

Testi näyttää koiran hyvät käytöstavat ja testaa koiran yhteiskuntakelpoisuutta. Testi sopii kaikille omistajille ja kaiken ikäisille ja rotuisille koirille (katso lisää osoitteesta http://www.kivakoirakansalainen.fi/). Hyväksytty suoritus palkitaan todistuksella.

 

Jäljestys (3 krt) TÄYNNÄ

Harjoitukset pidetään sunnuntaisin 13.8., 20.8. ja 27.8.

klo 10–11

Hinta: 45€

Kurssilla tutustutaan jäljestyksen saloihin ja harjoitellaan koiran aktivointia. Sopii kaiken ikäisille koirille. Ryhmä jaetaan tason mukaan, joten osallistua voivat niin vasta-alkajat kun jo lajiin tutustuneet koirakot. Jäljestyskurssi pidetään Espoon Puolarmaarissa (kokoontuminen parkkipaikalla, os. Puolarmaari 12).

Jäljestyskurssin ohjeet:
• Koiralla tulee olla valjaat ja tavallinen remmi (jos sinulla on jälkiliina, ota se mukaan).
• Ota mukaasi reilusti vettä koiralle ja itsellesi.
• Varaudu kumisaappain ja sään mukaisin varustein. Kaatosateella kurssi siirretään muuhun ajankohtaan.
• Jäljestettävät tuotteet ja muut jäljestystarvikkeet tulevat KIVEKO:n puolesta.
• Kurssilaisten kesken luodaan WhatsApp-ryhmä, jotta tiedonkulku on saumatonta.
• Juoksuisen nartun kanssa voi tulla jäljestämään, kunhan koiralla on pöksyt. Juoksuinen koira jäljestää ryhmän viimeisenä.

 

Rally-tokon alkeiskurssi (4 krt) TÄYNNÄ

Harjoitukset pidetään tiistaisin 15.8., 22.8., 29.8. ja 5.9.

klo 19–20

Hinta: 50€

Kurssilla tutustutaan rally-tokon harjoituksiin ja kurssi sopii aloittelijoille. Kurssi painottuu rally-tokon alokasluokan kyltteihin. Tule tutustumaan mukavaan yhdessä tekemiseen koirasi kanssa. Rally-toko on TOKO:n ja agilityn välimuoto, joka on oma virallinen kilpailulaji. Eduksi kurssilla on koiran hyvä perustottelevaisuus häiriössä. Lue lisää lajista täältä.

 

Rally-tokon kesän ratatreeniryhmä (6 krt) TÄYNNÄ

Harjoitukset pidetään maanantaisin 3.7, 10.7, 17.7, 24.7, 31.7 ja 7.8.

klo 19–20

Hinta: 50€

Kurssi sopii rally-tokon alkeiskurssin käynneille tai vaihtoehtoisesti omatoimisesti hyvin lajiin perehtyneelle koirakolle. Valtaosa alokasluokan kylteistä ovat osallistujille jo ennestään tuttuja. Kouluttaja rakentaa vähintään pari rataa (5-8 kylttiä tai enemmän/rata, riippuen osallistujamäärästä ja osallistujien taidoista). Osallistujat saavat vinkkejä yksittäisiin kylttisuorituksiin, kuinka koiraa pystyy palkata useamman kyltin suorituksesta ja vinkkejä liikkeiden ketjuttamiseen. Keskitymme iloiseen tekemiseen, palkkaamiseen ja puhtaisiin kylttisuorituksiin.

 

Agilityn alkeiskurssin jatko (6 krt)

Harjoitukset pidetään tiistaisin 4.7, 11.7, 18.7, 25.7, 1.8 ja 8.8.

klo 19–n.20.30

Hinta: 60€

Ensisijaisesti jo Kivekon agilityn alkeiskurssin käynneille, kertaamme alkeiskurssin sisältöä ja koirakot harjoittelevat n. 4-6 esteen ratoja. Paikkoja ollessa vapaana voidaan ottaa ehkä myös muita hyvän perustottelevaisuuden omaavia koiria kurssille. Itsenäistä ja/tai parin kanssa harjoittelua ratatreenin ohessa. Radan rakentaminen ja purkaminen tapahtuu kouluttajan ohjeiden mukaan.

 

Agilityn kesän ratatreeniryhmä (7 krt) TÄYNNÄ

Harjoitukset pidetään maanantaisin 24.7, 31.7, ja 7.8. klo 20.15–n.21.30 ja tiistaisin 15.8., 22.8., 29.8. ja 5.9. klo 20–n.21.15 

Hinta: 60€

Agilityn jatkokurssi aiemmin Kivekon agilitykursseja käynneille. Kurssin sisältöä sovelletaan osallistujien toiveiden mukaan, n. 6-10 esteen ratoja (maks. 15 estettä/rata). Harjoittelemme tavallisimpien ohjauskuvioiden lisäksi myös etenkin kontaktiesteitä ja keppejä. Itsenäistä ja/tai parin kanssa harjoittelua ratatreenin ohessa. Radan rakentaminen ja purkaminen tapahtuu kouluttajan ohjeiden mukaan. Agilityn ratatreenejä saattaa olla tarjolla myös toinen kurssi 5.9 jälkeen (4 krt, 30€), tästä mahdollisuudesta ilmoitetaan ryhmäläisille myöhemmin erikseen mikäli toteutuu.

 

Ohituskoulu (2 krt) TÄYNNÄ

Harjoitukset pidetään torstaisin 24.8. ja 31.8.

klo 19–20

Hinta: 20€

Tuottaako muiden koirien ohi kulkeminen haasteita? Ohituskoulussa harjoitellaan hyvää hihnakäyttäytymistä ja vieraiden koirien ohittamista. Koira harjoittelee sietämään muita koiria hermostumatta. Samalla koira oppii keskittymään ohjaajaansa paremmin ja rentoutumaan. Kurssi sopii kaiken ikäisille koirille eikä aikaisempaa kurssikokemusta vaadita. Suosittelemme osallistumista motivointikurssille ennen ohituskoulua.

 

Näyttelytreeni (1 krt) PERUTTU

Harjoitus pidetään keskiviikkona 9.8.

klo 19–20

Hinta: 10€

Ohjatussa näyttelytreenissä harjoitellaan koiran esittämistä koiranäyttelyn tapaan. Suosittelemme jokaista osallistujaa tutustumaan etukäteen miten oman rotuista koiraa esitetään. Mukaan näyttelyhihna (ohut panta ja talutin) ja runsaasti herkkuja.

 

Vauhdikasta ravia esittelykehässä.

 

Tulossa myöhemmin (aloitusajankohta syys–lokakuu, pidetään agilityhallissa):
  • Agilityn alkeiskurssi (6 krt)
  • Agilityn ohjauskurssi (4 krt)
  • Mahdollisesti agilityn treeniryhmä (10 krt tai enemmän)

Kiinnostuneet voivat halutessaan laittaa alustavan tiedon kiinnostuksestaan ja viikonpäivätoivomuksen kellonaikoineen osoitteeseen nettivastaava@kiveko.net. Ryhmät toteutuvat vain mikäli kursseille on tarpeeksi kysyntää.