Aktiivista koiraharrastustoimintaa

Syksy 2021

Kaikki KIVEKO syksyn kurssit on julkaistu

Tervetuloa mukaan Kivenlahden koirakerho ry:n kursseille!

Sinun tulee olla KIVEKO:n jäsen voidaksesi ilmoittautua kursseille. Tutustuthan myös osallistumisohjeisiin ennen ilmoittautumista, sisältää linkin kurssikauppaan.

Jos Sinulla on kysyttävää kursseista, ota yhteyttä kurssivastaavaan: kurssivastaava@kiveko.net

Jos kurssi, jolle haluat ilmoittautua on täynnä, voit ilmoittautua jonoon lähettämällä kurssivastaavalle sähköpostia.

HARRASTUSKOIRAN PERUSKURSSI

Keskiviikkoisin 15.9.-20.10. klo 18-18.45, Ala-Soukan kenttä, Espoo

Harrastuskoiran perustaidot -kurssilla käydään läpi, miten koiralle opetetaan eri lajeissa tarvittavia perustaitoja. Kurssilla harjoitellaan palkkiomerkin (esim. naksutin) käyttöä. Kurssilla käydään läpi mm. sivuille ja eteen tulemisen, seuraamisen (molemmin puolin), peruuttamisen sekä seisomisen, istumisen ja maahan menon opettaminen. Tehtäviä opetetaan koiralle monipuolisesti (mm. kohdealustojen avulla). Kurssille osallistuvalla tulee olla perustiedot koiran kouluttamisesta positiivisen vahvistamisen keinoin.

Vastuuohjaaja: Outi Roslander

RALLY-TOKON ALKEISKURSSI

Keskiviikkoisin 15.9.-20.10. klo 19-19.45, Ala-Soukan kenttä, Espoo

Rally-tokossa suoritetaan erilaisista tehtävistä koostuva rata. Tärkeintä on koiran ja ohjaajan iloinen ja sujuva yhteistyö. Rally-tokon alkeiskurssilla käydään läpi alokasluokan tehtävät ja opetellaan suorittamaan lyhyitä ratoja.

Kurssi sopii kaikenikäisille koirille. Koiran tulee olla perustottelevainen ja sillä tulee olla hyvä kontakti ohjaajaan. Koiran tulee osata vihjeestä (käskystä) seistä, istua, mennä maahan, tulla perusasentoon ohjaajan vasemmalle puolelle ja seurata vähintään 5m matka ohjaajan vasemmalla puolella. Rally-tokossa koiralla tulee olla panta (ei puolikuristava-, kuristava- tai vedonestopanta) tai valjaat (ei vedonestovaljaat) ja tavallinen hihna (ei kelatalutinta).

Vastuuohjaaja: Outi Roslander

SUJUVASTI LENKILLÄ USEAMMAN KOIRAN KANSSA

Maanantaisin ja torstaisin 2., 5., 9., 12.8. klo 18-18.45, Ala-Soukan kenttä (Alatörmä 1), Espoo

Meneekö hihnat solmuun? Onko koirat menossa aina eri suuntiin? Tuottaako esim. ohitustilanteet ongelmia?

Kurssilla harjoitellaan kahden tai useamman koiran kanssa lenkkeilyä. Kurssilla pyritään parantamaan omistajan ja koirien hallinan tunnetta lenkkeilytilanteissa. Jokainen osallistuja huomioidaan kurssilla yksilöllisesti ja kurssin sisältö rakennetaan osallistujien haasteiden mukaan.

Kurssi on tarkoitettu niille, joilla on kaksi tai useampi koira taloudessa (kaikki samaan aikaan lenkitettävät koirat tulevat mukaan kurssille).

Kurssille osallistuvilla ei tarvitse olla aiempaa kurssikokemusta. Kurssi soveltuu kaiken ikäisille koirille.

Vastuuohjaaja: Outi Roslander

TOKO

Sunnuntaisin 15.8.-12.9. (-19.9. kenttävaraus) klo 12-13, Marin kenttä (Kivenlahden venesatama), Espoo

Kurssilla harjoitellaan tokon eli tottelevaisuuskokeen osa-alueita ja kurssi painottuu alokasluokan liikkeisiin (ALO). Koiralta vaaditaan perustottelevaisuutta. Kurssin kouluttajille pidätetään oikeus suositella koirakolle siirtoa arkitottelevaisuuskoulutukseen, mikäli siirron katsotaan ko. koirakon edistymiselle olevan tarkoituksenmukaisempaa.

Vastuuohjaaja: Ritva Laamanen

JÄLJESTYS

Keskiviikkoisin 18.8., 25.8., 1.9. klo 17.30, Hanikka (tarkka osoite ilmoitetaan osallistujille s-postitse).

Kurssilla tutustutaan jäljestyksen saloihin ja harjoitellaan koiran aktivointia. Sopii kaiken ikäisille koirille. Ryhmä jaetaan tason mukaan, joten osallistua voivat niin vasta-alkajat kun jo lajiin tutustuneet koirakot. Kurssi järjestetään Hanikan luontopolun lähellä, Matasaarentien varressa.

Jäljestyskurssin ohjeet: • Koiralla tulee olla valjaat ja tavallinen remmi (jos sinulla on jälkiliina, ota se mukaan). • Ota mukaan reilusti vettä koiralle ja itsellesi. • Varaudu kumisaappain ja sään mukaisin varustein. Kaatosateella kurssi siirretään muuhun ajankohtaan. Jäljestettävät tuotteet ja muut jäljestystarvikkeet tulevat KIVEKO:n puolesta. • Kurssilaisten kesken luodaan WhatsApp-ryhmä, jotta tiedonkulku on saumatonta. • Juoksuisen nartun kanssa voi tulla jäljestämään, kunhan koiralla on pöksyt. Juoksuinen koira jäljestää ryhmän viimeisenä.

Vastuuohjaaja: Jenny Roos

AGILITYN JATKOKURSSI

Tiistaisin 10.8.-7.9. klo 19.30-20.30, Ala-Soukan kenttä (Alatörmä 1), Espoo.

Kurssilla harjoitellaan koiran ohjaamista monipuolisten harjoitusten avulla. Kurssilla treenataan yksittäisten esteiden suoritustekniikkaa sekä 2-6 esteen ratoja. Osallistuja sitoutuu auttamaan esteiden kantamisessa sekä radan rakentamisessa ja purkamisessa ohjeiden mukaan.

Kurssi on tarkoitettu koirakoille joille suurin osa esteistä on tuttuja ja jotka pystyvät suorittamaan pikku rataa. Koiran tulee pystyä toimimaan vapaana koirahäiriössä sekä pysyä käskystä paikallaan; huomaathan että kenttä on osin aitaamaton.

Koiran tulee olla vähintään 12 kk ikäinen ja hyvässä kunnossa.

Vastuuohjaaja: Jenny Roos

AGILITYN RATATREENIT

Tiistaisin 10.8.-7.9. klo 18-19.30, Ala-Soukan kenttä (Alatörmä 1), Espoo

Agilityn treeniryhmään voi ilmoittaa koiran, joka on osallistunut vähintään Kivekon jatkokurssille.

Kurssilla harjoitellaan este- ja ohjaustekniikkaa ohjattuna kahdella kurssikerralla sekä itsenäisesti muilla kurssikerroilla. Osallistuja sitoutuu auttamaan esteiden kantamisessa sekä radan rakentamisessa ja purkamisessa ohjeiden mukaisesti. Koiran tulee pystyä toimimaan vapaana koirahäiriössä (koirat voivat harjoitella kentällä samaan aikaan). Huomaathan että kenttä on osin aitaamaton.

Koiran tulee olla vähintään 12 kk ikäinen ja hyvässä kunnossa

Vastuuohjaaja: Nina Timonen

OHITUSKOULU

Tiistaisin 14.9., 21.9., 28.9. klo 18.00-18.45 Ala-Soukan kenttä (Alatörmä 1), Espoo

Vetääkö koirasi hihnassa? Meneekö ulkoilut rähinäksi vastaantulijoiden kanssa? Tule hakemaan vinkkejä sopuisaampaan ulkoiluun ja saamaan näkemystä siitä, miksi koirasi rähisee tai vetää hihnassa.

Vastuuohjaaja: Marianne Peltonen

RALLY-TOKON TREENIRYHMÄ

Maanantaisin 9.8. – 6.9.2021 klo 19.00-20.00 Ala-Soukan kenttä (Alatörmä 1), Espoo

Treeniryhmä on suunnattu niille, jotka ovat harrastaneet rallytokoa vähintään vuoden ja joille ALO- ja AVO- luokan kyltit ovat tuttuja ja vähitellen haluavat siirtyä kohti VOI-luokkaa. Kurssilla harjoitellaan ohjattuna kahdella kurssikerralla ja itsenäisesti muilla kurssikerroilla.

Vastuuohjaaja: Nina Timonen

PENTUKURSSI

Torstaisin 2.-23.9.2021 klo 18-18:45, Marin kenttä (Kivenlahden venesatama), Espoo

Pentukurssilla käydään läpi koiran kouluttamista palkitsemiseen perustuvilla menetelmillä. Kurssilla pyritään rakentamaan hyvä ja kestävä suhde koirakon välille sekä harjoitellaan tottelevaisuuden perusliikkeitä muiden koirien läsnäollessa. Kurssi on tarkoitettu pennuille (ja nuorille koirille, alle 1v). Kurssille osallistuminen ei edellytä aiempaa kurssikokemusta.

Vastuuohjaaja: Anna-Maija Moilanen

ARKITOTTELEVAISUUSKURSSI

Torstaisin 2.-23.9.2021 klo 19.00-19.45 Marin kenttä (Kivenlahden venesatama), Espoo

Kurssilla käydään läpi perustottelevaisuutta ja arkielämän sujuvuutta koiran kanssa. Kurssi sopii kaiken ikäisille koirille. Koiralla ei tarvitse olla aikaisempaa kurssikokemusta, mutta arkitottis sopii hyvin myös pentukurssin jatkoksi.

Vastuuohjaaja: Anna-Maija Moilanen