Aktiivista koiraharrastustoimintaa

Talvi 2017

Kurssit (agilitya lukuunottamatta) pidetään Olarin Koirakeskuksen uudessa, isommassa koulutustilassa. Tila on 2. kerroksessa, sisäänkäynti parkkihallin kautta (Shellin takaa ramppia pitkin 2. kerrokseen). Agilitykurssi pidetään Espoossa sisähallissa (osoite ilmoitetaan myöhemmin). Tarkemmat ohjeet saavat osallistujat kurssikirjeessä.

 

Huomaathan, että lähes reaaliaikainen ilmoittautumistilanne (vapaat paikat) näkyvät ilmoittautumislomakkeessa kun avaat sen.

Tutustuthan osallistumisohjeisiin ennen kurssille ilmoittautumista, kiitos!

 

 

Agilityn hallitreenit, sopii myös aloittelijoille (6 krt) – TÄYNNÄ

Harjoitukset pidetään lauantaisin 14.1., 21.1., 28.1., 4.2., 11.2. ja 18.2.

Sporttikoirahallilla klo 10–11

Hinta: 65€

Kurssilla harrastetaan agilityä sisähallissa ja harjoitellaan koiran ohjaamista monipuolisten harjoitusten avulla. Ohjaajan kanssa harjoitellaan 2–6 esteen pituista rataa riippuen koirakon taidoista ja yksittäisten esteiden tekniikkatreeniä sekä apuohjaajan kanssa että itsenäisesti. Osallistuja sitoutuu auttamaan esteiden kantamisessa sekä radan rakentamisessa ja purkamisessa ohjeiden mukaan.

Edellytyksenä perustottelevaisuus. Koiran pitää pystyä toimimaan vapaana. Koiran tulee olla vähintään 12 kk ikäinen ja koirakolta vaaditaan aiempaa agilitykokemusta (vähintään agilityn alkeiskurssi tai valmistava kurssi käytynä). Suosittelemme osallistumista myös motivointikurssille.

Suuren ryhmän takia tarjottu ryhmälle kolme vapaaehtoista hallivuoroa klo 17-18 3.2, 10.2 ja 17.2 ohjattujen treenien lisäksi.

 

Lyhyt rata- ja tekniikkareeniakso (4 krt) – TÄYNNÄ
Harjoitukset pidetään joka toinen maanantai (4 krt) 20.3, 3.4, 17.4, 1.5.  
Sporttikoirahallilla klo 20-21
Hinta: 50e (maksimi 5 koirakkoa, vähintään 3)

Kurssi tarjottu ensisijaisesti hallitreeneissä käyneille ja kurssi on täyttynyt hallitreenien osallistujista. Sopii heille, jotka haluavat pitää yllä ja kerrata agilityhallitreenikurssin ohjaustaitoja ja koiran innokasta esteille pyrkimistä. Jokainen treenikerta hieman irrallinen toisista, joten ei haitaa jos olet poissa joku kerta – pysyt kärryillä silti. Pientä rataa luvassa, 3-5 esteen pituista yhdellä puolella ja toisella puolella itsenäistä estetekniikkaa pääasiassa yksitellen/pareittain. Kerrataan aiemmissa agilitytreeneissä opittuja taitoja paremmaksi. Ei läksyjä.

 

 

Agilityhallitreenien jatko eli ratakurssi (6 krt) – TÄYNNÄ
Harjoitukset pidetään lauantaisin (6 krt) 1.4, 8.4, 15.4, 22.4, 29.4, 6.5.
Sporttikoirahallilla klo 10-11

Hinta: 80e (6 koirakkoa)

Kurssi tarjottu ensisijaisesti hallitreeneissä käyville ja kurssi on täyttynyt hallitreenien osallistujista. Sopii koirakoille, jotka haluavat päästä kokemaan vauhdin huumaa ja kenties näemme koiran ilopyrähdyksiä. Ohjaaja oppii spurttaamaan ja -ken tietää- ehkä pysyy jopa koiran mukana. Jää nähtäväksi, uskallatko ottaa haasteen vastaan? Kurssin pääpainona on pyrkiä löytämään ohjaajalle ajoissa sopivat hetket ohjata koiraa tarkoituksenmukaisille esteille. Jännitystä luvassa tasavarmasti! Haasteet ja rata sovelletaan kuten ennenkin koirakon mukaan, 5-9 estettä. Jokaisen treenikerran alussa käydään kouluttajan suunnittelema rata läpi, yhteisesti rakentamisen jälkeen. Halli jaetaan puoliksi rataan yksi puolikas ja toinen puolisko on käytettävissä estetekniikkaharjoittelua varten (ryhmäläiset kouluttavat yhdessä yhteistyössä esim. pareittain ja kouluttaja kouluttaa toisella puolella yhtä koirakkoa kerrallaan). Keskitymme 1 tiettyyn ohjauskuvioon ja 2 esteisiin radalla /treenikerta. Läksyjä.

 

 

Arkitottis (4 krt) – TÄYNNÄ

Harjoitukset pidetään sunnuntaisin 22.1., 29.1., 5.2. ja 12.2.

klo 12–13

Hinta: 50€

Kurssilla käydään läpi perustottelevaisuutta ja arkielämän sujuvuutta koiran kanssa. Kurssi sopii kaiken ikäisille koirille. Koiralla ei tarvitse olla aikaisempaa kurssikokemusta.

 

Kiva koirakansalainen -kurssi (4 krt) – TÄYNNÄ

Harjoitukset pidetään sunnuntaisin 5.3., 12.3., 19.3. ja 26.3.

klo 12–13

Hinta: 40€

Kurssin aikana harjoitellaan Kiva koirakansalainen -testiin, joka näyttää koiran hyvät käytöstavat ja testaa koiran yhteiskuntakelpoisuutta. Testi sopii kaikille omistajille ja kaiken ikäisille ja rotuisille koirille (katso lisää osoitteesta http://www.kivakoirakansalainen.fi/). Muista ilmoittautua mahdolliseen testiin erikseen!

 

Kiva koirakansalainen -testi (1 krt) – TÄYNNÄ

Testi pidetään sunnuntaina 9.4.

klo 11–13 (2h)

Hinta: 10€

Testi näyttää koiran hyvät käytöstavat ja testaa koiran yhteiskuntakelpoisuutta. Testi sopii kaikille omistajille ja kaiken ikäisille ja rotuisille koirille (katso lisää osoitteesta http://www.kivakoirakansalainen.fi/). Testi sopii suoritettavaksi esimerkiksi Kiva koirakansalainen -kurssin jälkeen.

 

Motivointikurssi (3 krt) – TÄYNNÄ

Harjoitukset pidetään sunnuntaisin 22.1., 29.1. ja 5.2.

klo 11–12

Hinta: 30€ koiran kanssa, kuunteluoppilaat 15€ (saa olla koko kurssin aikana mukana seuraamassa)

Kurssilla käydään läpi koiran motivointia, aktivointia ja palkitsemista. Sopii erinomaisesti kaikille koirakoille. Myös kuunteluoppilaat ovat tervetulleita eri hintaan (valitse koiran motivointikurssi, kuuntelupaikka). Hyvä pohja tuleville kursseille. Ohjelmassa koiran motivointi, aktivointi ja palkitseminen. Myös naksutin tulee tutuksi. Ota kurssille mukaan erilaisia nameja sekä leluja koiralle.

 

Ohituskoulu (2 krt) – TÄYNNÄ

Harjoitukset pidetään sunnuntaisin 12.2. klo 11–12 ja 5.3. klo 13–14

Hinta: 20€

Tuottaako muiden koirien ohi kulkeminen haasteita? Ohituskoulussa harjoitellaan hyvää hihnakäyttäytymistä ja vieraiden koirien ohittamista. Koira harjoittelee sietämään muita koiria hermostumatta. Samalla koira oppii keskittymään ohjaajaansa paremmin ja rentoutumaan. Kurssi sopii kaiken ikäisille koirille eikä aikaisempaa kurssikokemusta vaadita. Suosittelemme osallistumista motivointikurssille ennen ohituskoulua.

 

Pentukurssi (4 krt) – TÄYNNÄ

Harjoitukset pidetään sunnuntaisin 5.3., 12.3., 19.3. ja 26.3.

klo 11–12

Hinta: 50€

Kurssilla käydään läpi perustottelevaisuusliikkeitä sekä harjoitellaan arkielämän sujuvuutta koiran kanssa. Kurssi on tarkoitettu pennuille ja nuorille koirille (alle 2 v). Kurssi on tarkoitettu koirille, joilla ei ole aikaisempaa kurssikokemusta.

Arttulan Timanttinen "Titta"

Samojedinkoira tottelee. Kuva: Teemu Hiltunen

 

 

Tulossa keväällä 2017:

  • Jäljestyskurssi, rallytokon alkeet, agilityn alkeet, agility jatko ym.
  • Kurssit pidetään silloin uudessa Ruukinmäen koirapuistossa (poikkeuksena jäljestyskurssi)
  • Kevään kurssit julkaistaan nettisivuilla huhtikuun aikana