Talvi 2022

Tervetuloa mukaan Kivenlahden koirakerho ry:n kursseille!

Sinun tulee olla KIVEKO:n jäsen voidaksesi ilmoittautua kursseille. Tutustuthan myös osallistumisohjeisiin ennen ilmoittautumista, sisältää linkin kurssikauppaan.

Jos Sinulla on kysyttävää kursseista, ota yhteyttä kurssivastaavaan: kurssivastaava@kiveko.net

Jos kurssi, jolle haluat ilmoittautua on täynnä, voit ilmoittautua jonoon lähettämällä kurssivastaavalle sähköpostia.

Päivitämme kurssitarjontaamme 15.12. mennessä ja informoimme lisäkursseista KIVEKO fb-sivuilla.

PENTUKURSSI

Lauantaisin 5.-26.2.2022 klo 15.00-15:45, sisätila Keran hallit, Karamalmintie 2, Kilo Espoo

Pentukurssilla käydään läpi koiran kouluttamista palkitsemiseen perustuvilla menetelmillä. Kurssilla pyritään rakentamaan hyvä ja kestävä suhde koirakon välille sekä harjoitellaan tottelevaisuuden perusliikkeitä muiden koirien läsnäollessa. Kurssi on tarkoitettu pennuille (ja nuorille koirille, alle 1v). Kurssille osallistuminen ei edellytä aiempaa kurssikokemusta.

Vastuuohjaaja: Anna-Maija Moilanen

ARKITOTTELEVAISUUSKURSSI

Lauantaisin 5.-26.2.2022 klo 16.00-16:45, sisätila Keran hallit, Karamalmintie 2, Kilo Espoo

Kurssilla käydään läpi perustottelevaisuutta ja arkielämän sujuvuutta koiran kanssa. Kurssi sopii kaiken ikäisille koirille. Koiralla ei tarvitse olla aikaisempaa kurssikokemusta, mutta arkitottis sopii hyvin myös pentukurssin jatkoksi.

HUOM! Kurssitilaan kuuluu naapuritiloista (padel ja skeittihalli) kolinaa, pauketta ja ihmisten ääniä, eikä se siksi sovi kovin hyvin paukkuaroille tai muuten herkille koirille. Normaalisti erilaisiin ääniin suhtautuvalle koiralle tästä ei aiheudu häiriötä.

Vastuuohjaaja: Anna-Maija Moilanen

HARRASTUSKOIRAN PERUSTAIDOT

Maanantaisin 10.1.-14.2. klo 19.30-20.15, Espoon Koirakeskus, Kutojantie 7.

Harrastuskoiran perustaidot -kurssilla käydään läpi, miten koiralle opetetaan eri lajeissa tarvittavia perustaitoja. Kurssilla harjoitellaan palkkiomerkin (esim. naksutin) käyttöä. Kurssilla käydään läpi mm. sivuille ja eteen tulemisen, seuraamisen (molemmin puolin), peruuttamisen sekä seisomisen, istumisen ja maahan menon opettaminen. Tehtäviä opetetaan koiralle monipuolisesti (mm. kohdealustojen avulla). Kurssille osallistuvalla tulee olla perustiedot koiran kouluttamisesta positiivisen vahvistamisen keinoin.

Vastuuohjaaja: Minna Honkaniemi

RALLY-TOKON ALKEET

Maanantaisin 21.2.-28.3. klo 19.30-20.15 Espoon Koirakeskuksella, Kutojantie 7.

Rally-tokossa suoritetaan erilaisista tehtävistä koostuva rata. Tärkeintä on koiran ja ohjaajan iloinen yhteistyö. Rally-tokon alkeiskurssilla käydään läpi ALOkas luokan kyltit ja tehdään lyhyitä ratoja. Rally-tokossa koiralla tulee olla panta (ei puolikuristava, kuristava tai vedonestopanta) tai valjaat (ei vedonestovaljaat) ja tavallinen hihna (ei kelatalutinta). Kurssi sopii kaiken ikäisille koirille. Koiran tulee olla valmiiksi perustottelevainen ja sillä tulee olla hyvä kontakti ohjaajaan. Koiran tulee osata seuraamisen perusteet ja perusasento (koira istuu omistajan vasemmalla puolella). Esimerkiksi Harrastuiskoiran peruskurssi soveltuu hyvin pohjataidoiksi.

Vastuuohjaaja: Minna Honkaniemi

RALLY-TOKON ALO/AVO -RATATREENI

  1. ryhmän harjoitukset pidetään maanantaisin 10.1.-14.2. klo 20.30-21.15 Espoon Koirakeskuksella, Kutojantie 7.
  2. ryhmän harjoitukset pidetään maanantaisin 21.2-28.3. klo 20.30-21.15 Espoon Koirakeskuksella, Kutojantie 7.

Kurssilla harjoitellaan rally-tokon alokas- ja avoimen luokan ratoja ja ratasuorituksia. Radat suunnitellaan osallistujien osaamisen perusteella ja  toiveiden mukaan kurssilla voidaan harjoitella myös vaativimpien luokkien tehtäviä. Kurssille voi osallistua, kun vähintään rally-tokon alokasluokan tehtävät ovat tuttuja.
Ratatreenikursseja pidetään sisäkaudella kaksi peräkkäin. Kurssit on suunniteltu niin, että voit halutessasi osallistua molemmille kursseille (harjoitukset ovat erilaisia jokaisella kerralla). 

Vastuuohjaaja: Outi Roslander