Tulevat kurssit

Kurssitarjontaa täydennetty 12.7.2022. Tervetuloa KIVEKO-kursseille, linkki verkkokauppaan alla.

Kursseille osallistuminen edellyttää Kivekon jäsenyyttä.

OHITUSKOULU 1 (4krt) 6 koirakkoa

Maanantaisin ja torstaisin 26.9., 29.9., 3.10., 6.10. klo 18.-18.45. Ala-Soukan kenttä, Alatörmä 1

Vastuuohjaaja Outi Roslander

Hinta: 50e

Kurssi on tarkoitettu koirille, joilla on haasteita erilaisissa ohitustilanteissa. Kurssilla harjoitellaan sujuvampaa hihnakäytöstä ja erilaisia keinoja ohitustilanteiden helpottamiseksi. Kurssi sopii kaikenikäisille koirille.

 

OHITUSKOULU 2 (4krt) 6 koirakkoa (Huom! Tulee verkkokauppaan myyntiin ohituskoulu 1 kurssin täytyttyä ensin)

Maanantaisin ja torstaisin 26.9., 29.9., 3.10., 6.10. klo 19.-19.45. Ala-Soukan kenttä, Alatörmä 1

Vastuuohjaaja Outi Roslander

Hinta: 50e

Kurssi on tarkoitettu koirille, joilla on haasteita erilaisissa ohitustilanteissa. Kurssilla harjoitellaan sujuvampaa hihnakäytöstä ja erilaisia keinoja ohitustilanteiden helpottamiseksi. Kurssi sopii kaikenikäisille koirille.

 

PENTUKURSSI 1 (4krt) 8 koirakkoa

Keskiviikkoisin 17.8.-7.9. klo 18-18.45 Ala-Soukan kenttä, Alatörmä 1
Vastuuohjaaja: Nina Timonen
Hinta: 50e

Pentukurssilla käydään läpi koiran kouluttamista palkitsemiseen perustuvilla menetelmillä. Kurssilla pyritään rakentamaan hyvä ja kestävä suhde koirakon välille. Kurssilla otetaan huomioon osallistujien toiveet ja tarpeet, joita kysellään etukäteen. Kurssi on tarkoitettu pennuille (ja nuorille koirille, alle 1v). Kurssille osallistuminen ei edellytä aiempaa kurssikokemusta.

 

PENTUKURSSI 2 (4krt) 5 koirakkoa

Torstaisin 18.8.- 8.9. klo 19.-19.45, Marin pallokenttä, Kivenlahden venesatama, os. Marinsatamantie 5
Vastuuohjaaja: Nina Sneitz
Hinta: 50e

Pentukurssilla käydään läpi koiran kouluttamista palkitsemiseen perustuvilla menetelmillä. Kurssilla pyritään rakentamaan hyvä ja kestävä suhde koirakon välille. Kurssilla otetaan huomioon osallistujien toiveet ja tarpeet, joita kysellään etukäteen. Kurssi on tarkoitettu pennuille (ja nuorille koirille, alle 1v). Kurssille osallistuminen ei edellytä aiempaa kurssikokemusta.

 

ARKITOTTELEVAISUUS (4krt) 8 koirakkoa

Sunnuntaisin 11.9. – 2.10. klo 16-17, Ala-Soukan kenttä, Alatörmä 1
Vastuuohjaaja: Anna-Maija Moilanen
Hinta: 50e

Kurssilla käydään läpi perustottelevaisuutta ja arkielämän sujuvuutta koiran kanssa. Kurssi sopii kaiken ikäisille koirille. Koiralla ei tarvitse olla aikaisempaa kurssikokemusta, mutta arkitottis sopii hyvin myös pentukurssin jatkoksi.

 

TOKO (5krt) 6 koirakkoa

Sunnuntaisin 14.8.-11.9. klo 12-13 Marin pallokenttä, Kivenlahden venesatama, os. Marinsatamantie 5
Vastuuohjaaja: Ritva Laamanen
Hinta: 55e

Kurssilla harjoitellaan tokon eli tottelevaisuuskokeen osa-alueita ja kurssi painottuu alokasluokan liikkeisiin (ALO). Koiralta vaaditaan perustottelevaisuutta. TOKO-kurssilla käytetään  koiran positiivista palkkaamista,  ei kuitenkaan herkuilla. Kurssin kouluttajille pidätetään oikeus suositella koirakolle siirtoa arkitottelevaisuuskoulutukseen, mikäli siirron katsotaan olevan ko. koirakon edistymiselle tarkoituksenmukaisempaa.

 

AGILITYN ALKEISJATKOKURSSI (5krt) 8 koirakkoa

Tiistaisin 16.8.-13.9. klo 19-20, Ala-Soukan kenttä, Alatörmä 1
Vastuuohjaaja: Jenny Roos
Hinta: 55e

Kurssilla harjoitellaan koiran ohjaamista monipuolisten harjoitusten avulla. Kurssilla treenataan yksittäisten esteiden suoritustekniikkaa sekä 2-6 esteen ratoja. Osallistuja sitoutuu auttamaan esteiden kantamisessa sekä radan rakentamisessa ja purkamisessa ohjeiden mukaan.

Aikaisemmin käyty alkeiskurssi on suositeteltavaa, mutta minimivaatimus on että koira pystyy toimimaan vapaana koirahäiriössä sekä pysymään käskystä paikoillaan. Tehtävien vaikeusastetta mukautetaan koirakon tason mukaan. Huomaathan että kenttä on osin aitaamaton.

Koiran tulee olla vähintään 12 kk ikäinen ja hyvässä kunnossa.

 

JÄLJESTYSKURSSI (3krt) 6 koirakkoa

Torstaisin 18.8.-1.9. klo 18 alkaen Soukan Hanikassa (osoite ilmoitetaan myöhemmin)
Vastuuohjaaja: Jenny Roos
Hinta: 45e

Kurssilla tutustutaan jäljestyksen saloihin ja harjoitellaan koiran aktivointia. Sopii kaiken ikäisille koirille. Ryhmä jaetaan tason mukaan, joten osallistua voivat niin vasta-alkajat, kun jo lajiin tutustuneet koirakot. Kurssi järjestetään Hanikan luontopolun lähellä, Matasaarentien varressa.
Jäljestyskurssin ohjeet:
• Koiralla tulee olla valjaat ja tavallinen remmi (jos sinulla on jälkiliina, ota se mukaan).
• Ota mukaan reilusti vettä koiralle ja itsellesi.
• Varaudu kumisaappain ja sään mukaisin varustein. Kaatosateella kurssi siirretään muuhun ajankohtaan. Jäljestettävät tuotteet ja muut jäljestystarvikkeet tulevat KIVEKO:n puolesta.
• Kurssilaisten kesken luodaan WhatsApp-ryhmä, jotta tiedonkulku on saumatonta.
• Juoksuisen nartun kanssa voi tulla jäljestämään. Juoksuinen koira jäljestää ryhmän viimeisenä.

 

MEJÄ (2krt) siirtyy keväältä, 1 paikka vapaana

Lauantaina ja sunnuntaina 1.-2.10. klo 10 alkaen Nuuksiossa, tarkka tapaamispaikka ilmoitetaan myöhemmin
Vastuuohjaaja: Leena Siltanen
Hinta: 40e

Kurssilla tutustutaan MEJÄn perusteisiin, mitä laji pitää sisällään ja miten sitä harrastetaan. Kurssilla käydään läpi säännöt, jäljen tekeminen, tarvittavat välineet, kokeisiin liittyvät tilanteet ja kokeisiin harjoittelu. Kurssi sopii kaikille koiraroduille ja on suunniteltu aloittelijoille.

Kurssi alkaa lauantaina 1.10. klo 10 teoriaosuudella. Teoriaosuuden jälkeen tehdään kaikille koirakoille omat harjoitusjäljet. Lauantain osuus on vain ohjaajille ja koirat ovat vielä kotona. Sunnuntaina 2.10. kokoonnutaan klo 10 ja käydään koirien kanssa jäljestämässä edellisenä päivänä tehdyt jäljet. Kumpikin kurssipäivä kestää noin 4 h. Kurssi pidetään Nuuksiossa tai myöhemmin kurssilaisille ilmoitettavassa paikassa. Jäljestämiseen tarvittavat välineet sisältyvät kurssimaksuun. Koiran varusteeksi kurssille riittää valjaat. Ainoastaan juoksuiset nartut eivät voi osallistua kurssille. Tarkemmat ohjeet lähetetään kurssilaisille lähempänä  koulutusviikonloppua. Kurssin tavoitteena on, että osallistujat voivat halutessaan jatkaa itsenäisesti harrastusta lajin parissa.

 

 

NOUTAJIEN RODUNOMAISIIN LAJEIHIN TUTUSTUMINEN (2krt) 6 koirakkoa
Tiistaisin 23.8. ja 30.8. klo 18. alkaen (päättyy noin klo 20.), Vaakkoi Espoossa (tarkka osoite ilmoitetaan myöhemmin)
Vastuuohjaaja: Krista Leinonen
Hinta: 45e

Noutajat on alun perin jalostettu metsästyskoiraksi eli ammutun pienriistan talteenottajiksi. Noutajien rodunomaisilla lajeilla tarkoitetaan noutajien metsästyskokeita, joissa testataan noutajan kyvykkyyttä toimia metsästyksessä. Koemuotoja on 3 erilaista ja niihin saa osallistua, kun on suorittanut noutajien taipumuskokeen.

Taipumuskokeessa testataan mm. koiran suhtautumista vieraisiin ihmisiin ja koiriin, koiran itseluottamusta ja aloitekykyä, suhtautumista laukauksiin, vainun käyttöä, hakuintoa, noutohalua, nouto-otetta, riistan palauttamista, uimahalua sekä yhteistyöhalukkuutta.

Tällä kurssilla tutustutaan noutajien taipumuskokeeseen, kokeessa vaadittaviin taitoihin ja tehdään osallistujien tason mukaisia tehtäviä. Toisella kerralla tutustutaan myös riistaan.

Kurssi sopii parhaiten noutajille, mutta toki kaikki rodut ovat tervetulleita, jos aihe kiinnostaa. Kurssi on suunniteltu noutajien rodunomaisissa lajeissa aloitteleville tai niihin tutustuville koirakoille.

Juoksuinen narttu ei voi osallistua, jos kurssille osallistuu myös uroksia. Tarkemmat ohjeet lähetetään kurssilaisille lähempänä ensimmäistä koulutusta.