Yhdistys

Kivenlahden koirakerho KIVEKO

Kivenlahden koirakerho KIVEKO on espoolainen koirakerho, joka on toiminut vuodesta 1976. Yhdistys haluaa edistää koiramyönteistä ympäristöä. Yhdistys järjestää vapaaehtoisvoimin koirien koulutusta Espoossa ja jakaa jäsenilleen koira-aiheista informaatiota sekä opastusta koirien hoitoon ja omistamiseen liittyen.

Yhdistyksen historia

Kivenlahden alueella on aina ollut paljon koiria. Alueella ei kuitenkaan ollut 1970-luvulla koira-aitausta, missä koirat olisivat voineet juosta vapaana ja missä olisi voinut harjoittaa koulutustoimintaa.

Tarve koira-aitaukseen oli kimmoke KIVEKO:n perustamiselle. Kesällä 1976 koottiin koiraväki yhteen ja koira-aitaushanketta vauhdittamaan perustettiin yhdistys Kivenlahden koirakerho – Stensviks hundklubb ry. Yhdistys perustettiin 25.8.1976.

Koirapuiston ylläpitovelvollisuus otettiin vakavasti ja KIVEKO:ssa koirapuiston kunnosta huolehditaan tänäkin päivänä talkoovoimin. Yhdistyksen oma koirapuisto on koko KIVEKO:n toiminnan ajan ollut vilkkaassa koulutuskäytössä ja koirapuistossa on järjestetty erilaisia tapahtumia, luonnetestejä, kilpailuja ja näyttelyitä.