Aktiivista koiraharrastustoimintaa

Kevät 2016

Kurssit pidetään tilapäisessä koira-aitauksessa Kivenlahdessa, osoitteessa Meriusva 4. HUOM! Koira-aitauksen vierellä EI ole parkkipaikkoja eikä aitauksen viereen pääse ajamaan autolla metron työmaan vuoksi.

Jäljestyskurssi pidetään Espoon Puolarmaarissa. Tarkemmat ohjeet saavat osallistujat kurssikirjeessä.

 

Tutustuthan koirakoulujen osallistumisohjeisiin ennen kurssille ilmoittautumista, kiitos!

 

Agilityyn valmistava kurssi (3 krt)

Harjoitukset pidetään keskiviikkoisin 20.4., 27.4. ja 4.5.

klo 20–21

Hinta: 25€

Kurssilla annetaan valmiudet osallistua KIVEKO:n agilityn alkeiskurssille. Kurssilla keskitytään koiran hyvään hallintaan, aktivointiin, koulutustekniikoihin ja perustottelevaisuuteen. Lisäksi kurssilla annetaan tietoa agilityn perusharjoittelusta. Kurssi sopii kaiken ikäisille koirille.

 

Agilityn alkeet (6 krt)

Harjoitukset pidetään maanantaisin 18.4., 25.4., 2.5., 9.5., 16.5. ja 23.5.

klo 20–21 (tai 19–20)

Hinta: 50€

Kurssilla käydään läpi tavallisimmat agilityesteet sekä koiran ohjaamisen perusteet. Koiralta vaaditaan perustottelevaisuutta, koiran tulee suorittaa tehtäviä ilman hihnaa. Kurssi on tarkoitettu koirille ja/tai ohjaajille, joilla ei ole tai on hyvin vähän aiempaa agilitykokemusta. Ei sovellu koiran ensimmäiseksi kurssiksi. Osallistuja sitoutuu auttamaan esteiden kantamisessa sekä radan rakentamisessa ja purkamisessa ohjeiden mukaan. Ilmoittautuessasi kurssille, mainitse, mikäli osallistuit KIVEKO:n alkuvuoden 2016 agilityn valmistavalle kurssille. Yritämme koota kyseisen kurssin käyneistä oman ryhmän. Mikäli ilmoittautumisia tulee riittävästi, järjestetään kaksi ryhmää. Toinen ryhmä treenaa silloin klo 19–20.

PÄIVITYS: Agilityn valmistavan kurssin käyneiden oma ryhmä on klo 19-20 (ryhmä 1) ja muut klo 20-21 (ryhmä 2)!

 

Agilityn ohjauskurssi (3 krt)

Harjoitukset pidetään keskiviikkoisin 11.5., 18.5. ja 25.5.

klo 20–21

Hinta: 25€

Kurssilla harjoitellaan agilityn tavallisimpia ohjauskuvioita. Koiran tulee olla estehakuinen eli koirakon tulee olla käynyt agilityn alkeiskurssi ja/tai KIVEKO:n agilityyn valmistava kurssi. Osallistuja sitoutuu auttamaan esteiden kantamisessa sekä radan rakentamisessa ja purkamisessa ohjeiden mukaan.

 

Agility nuorille ohjaajille (3 krt)

Harjoitukset pidetään keskiviikkoisin 20.4., 27.4. ja 4.5.

klo 19–20

Hinta: 25€

Kurssi on tarkoitettu nuorille (12–17 vuotiaille) agilityn harrastamisesta kiinnostuneille. Kurssilla treenataan kouluttajan johdolla muiden samanikäisten kanssa yhdessä oppien ja kannustaen. Koiran tulee olla perustottelevainen (koira suorittaa tehtävät ilman hihnaa) ja nuoren hallittavissa. Osallistuja sitoutuu auttamaan esteiden kantamisessa sekä radan rakentamisessa ja purkamisessa ohjeiden mukaan.

 

Arkitottis (5krt) TÄYNNÄ

Harjoitukset pidetään keskiviikkoisin 1.6., 8.6., 15.6., 22.6. ja 29.6.

klo 18–19

Hinta: 35€

Kurssilla käydään läpi perustottelevaisuutta ja arkielämän sujuvuutta koiran kanssa. Kurssi sopii kaiken ikäisille koirille. Koiralla ei tarvitse olla aikaisempaa kurssikokemusta.

 

Naksutinkurssi (1 krt)

Kurssi pidetään perjantaina 13.5.

klo 18–19

Hinta: 10€ koiran kanssa, kuunteluoppilaat 5€

Kuinka käytän naksutinta? Haluatko nopeuttaa koirasi oppimista tieteellisesti todistetun menetelmän avulla? Toivotko, että koiran palkkaaminen tapahtuu juuri oikeaan aikaan? Naksutin (klikkeri) on koulutusväline, joka toimii hyvin etenkin uusien asioiden opettamisessa. Naksutinkoulutusta käyttävät mm. poliisi ja opaskoirakoulu, koska koiran oppiminen nopeutuu. Se on ”silta” koiran ja ihmisen välillä, kun koiralle yritetään kertoa, mitä sen halutaan tekevän. Voit osallistua kurssille myös kuunteluoppilaana, ilman koiraa (hinta 5€).

 

Ohituskoulu (2 krt)

Harjoitukset pidetään sunnuntaisin 15.5. ja 22.5.

klo 11–12

Hinta: 15€

Tuottaako muiden koirien ohi kulkeminen haasteita? Ohituskoulussa harjoitellaan hyvää hihnakäyttäytymistä ja vieraiden koirien ohittamista. Koira harjoittelee sietämään muita koiria hermostumatta. Samalla koira oppii keskittymään ohjaajaansa paremmin ja rentoutumaan. Kurssi sopii kaiken ikäisille koirille eikä aikaisempaa kurssikokemusta vaadita. Suosittelemme osallistumista naksutinkurssille ennen ohituskoulua.

 

Pentukurssi (5krt)

Harjoitukset pidetään tiistaisin 12.4., 19.4., 26.4., 3.5. ja 10.5.

klo 18–19

Hinta: 35€

Kurssilla käydään läpi perustottelevaisuusliikkeitä sekä harjoitellaan arkielämän sujuvuutta koiran kanssa. Kurssi on tarkoitettu pennuille ja nuorille koirille (alle 2 v). Kurssi on tarkoitettu koirille, joilla ei ole aikaisempaa kurssikokemusta.

 

Rally-toko (5 krt) TÄYNNÄ

Harjoitukset pidetään maanantaisin ja torstaisin 6.6., 13.6., 16.6., 20.6. ja 23.6.

klo 18–19

Hinta: 37€

Rally-tokossa tehtävänä on suorittaa erilaisista tehtävistä koostuva rata. Tärkeintä on koiran ja ohjaajan iloinen yhteistyö. Kurssi sopii kaiken ikäisille koirille. Kurssille osallistuvan koiran tulee olla perustottelevainen.

 

TOKO (5 krt) PERUTTU VÄHÄISEN OSALLISTUJAMÄÄRÄN VUOKSI

Harjoitukset pidetään sunnuntaisin 15.5., 22.5., 29.5., 5.6. ja 12.6.

klo 12–13

Hinta: 35€

Kurssilla harjoitellaan TOKOn eli tottelevaisuuskokeen liikkeitä. Koiralta vaaditaan perustottelevaisuutta ja hyvää kontaktia ohjaajaan. Kurssi ei sovi koiran ensimmäiseksi kurssiksi.

 

Jäljestys (3 krt) TÄYNNÄ

Harjoitukset pidetään maanantaisin 16.5., 23.5. ja 30.5.

klo 18–19.30

Hinta: 45€

Kurssilla tutustutaan jäljestyksen saloihin ja harjoitellaan koiran aktivointia. Sopii kaiken ikäisille koirille. Koiralla ei tarvitse olla aikaisempaa kurssikokemusta. Jäljestyskurssi pidetään Espoon Puolarmaarissa.

Jäljestyskurssin ohjeet:

  • Koiralla tulee olla valjaat ja tavallinen remmi (jos sinulla on jälkiliina, ota se mukaan).
  • Ota mukaasi reilusti vettä koiralle ja itsellesi.
  • Varaudu kumisaappain ja sään mukaisin varustein. Kaatosateella kurssi siirretään muuhun ajankohtaan.
  • Jäljestettävät tuotteet ja muut jäljestystarvikkeet tulevat KIVEKO:n puolesta.
  • Kurssilaisten kesken luodaan WhatsApp-ryhmä, jotta tiedonkulku on saumatonta.
  • Juoksuisen nartun kanssa voi tulla jäljestämään, kunhan koiralla on pöksyt. Juoksuinen koira jäljestää ryhmän viimeisenä.
Tuija Mannersola ja sheltti Onni harjoittelemassa luoksetuloa talven 2016 pentukurssilla.

Tuija Mannersola ja shetlanninlammaskoira Onni harjoittelemassa vauhdikasta luoksetuloa KIVEKO:n pentukurssilla tammikuussa 2016.