Aktiivista koiraharrastustoimintaa

Kevät 2018

HUOM! Ilmoittautuminen alkaa ma 2.4.2018 klo 21.00:

KURSSIEN ILMOITTAUTUMISEN LÖYDÄT TÄÄLTÄ

 

Kivenlahden koirakerho ry:n kurssit pidetään Ruukinmäen koirapuistossa ellei toisin mainita. Sinun tulee olla KIVEKO:n jäsen voidaksesi ilmoittautua kursseille. Tutustuthan myös osallistumisohjeisiin ennen kurssille ilmoittautumista. Voit ilmoittaa kiinnostuksesi osallistua kurssille, joka on verkkokaupan mukaan täynnä täyttämällä jonotuslomake. Jos on kysyttävää kursseista ota yhteys sähköpostitse kurssivastaava@kiveko.net

 

Arkitottis (4 krt)

Harjoitukset pidetään tiistaisin 8.5., 15.5., 22.5. ja 29.5.

klo 18–18.45

Hinta: 40€

Kurssilla käydään läpi perustottelevaisuutta ja arkielämän sujuvuutta koiran kanssa. Kurssi sopii kaiken ikäisille koirille. Koiralla ei tarvitse olla aikaisempaa kurssikokemusta.

 

Pentukurssi (4 krt)

Harjoitukset pidetään tiistaisin 29.5., 5.6., 12.6. ja 19.6.

klo 18–18.45

Hinta: 40€

Kurssilla käydään läpi perustottelevaisuusliikkeitä sekä harjoitellaan arkielämän sujuvuutta koiran kanssa. Kurssi on tarkoitettu pennuille ja nuorille koirille (alle 2v). Kurssi on tarkoitettu koirille, joilla ei ole aikaisempaa kurssikokemusta.

 

Hihnakäytöksen ABC (4 krt)

Harjoitukset pidetään maanantaisin 7.5., 14.5., 21.5. ja 28.5.

klo 18–19

Hinta: 40€

Vetääkö koira hihnassa? Eikö lenkkeily koiran kanssa ole miellyttävää koiran hihnakäytöksen takia? Kurssilla harjoitellaan erityisesti hyvää hihnakäytöstä (vetämättä kävelyä, kontaktin ottoa ja ohitustilanteita). Kurssilla koiralla oltava panta ja talutin (ei valjaita ja/tai flexiä). Kurssi soveltuu kaiken ikäisille koirille eikä kurssilla vaadita aiempaa kurssikokemusta. Valitse Hihnakäytöksen ABC:sta ja Ohituskoulusta koirallesi paremmin soveltuva kurssi – älä ilmoittaudu saman koirana kanssa molemmille kursseille!

 

Ohituskoulu (4 krt)

Harjoitukset pidetään maanantaisin 7.5., 14.5., 21.5. ja 28.5.

klo 19–20

Hinta: 40€

Tuottaako muiden koirien ohi kulkeminen haasteita? Ohituskoulussa harjoitellaan hyvää hihnakäyttäytymistä, erityisesti vieraiden koirien ohittamista. Koira harjoittelee sietämään muita koiria hermostumatta ja samalla koira oppii keskittymään ohjaajaan paremmin. Kurssilla koiralla oltava panta ja talutin (ei valjaita ja/tai flexiä). Kurssi sopii kaiken ikäisille koirille eikä aikaisempaa kurssikokemusta vaadita. Valitse Ohituskoulusta ja Hihnakäytöksen ABC:sta koirallesi paremmin soveltuva kurssi – älä ilmoittaudu saman koirana kanssa molemmille kursseille!

 

Agilityn alkeet (7 krt)

Harjoitukset pidetään tiistaisin 8.5., 15.5., 22.5., 29.5., 5.6., 12.6. ja 19.6.

klo 18.45–20.15 

Hinta: 75€

Kurssilla harjoitellaan koiran ohjaamista monipuolisten harjoitusten avulla. Kurssilla treenataan yksittäisten esteiden suoritustekniikkaa sekä 2–6 esteen pituista rataa. Osallistuja sitoutuu auttamaan esteiden kantamisessa sekä radan rakentamisessa ja purkamisessa ohjeiden mukaan.

Edellytyksenä kurssille osallistumiseen on koiran perustottelevaisuus. Koiran pitää pystyä toimimaan vapaana. Koiran tulee olla vähintään 12 kk ikäinen ja koiran pitää olla hyvässä kunnossa.

 

Agilityn treeniryhmät A & B (6 krt)

Harjoitukset pidetään keskiviikkoisin 9.5, 16.5., 23.5., 30.5., 6.6. ja 13.6.

klo 19–21

Hinta: 65€

Agilityn treeniryhmään voi ilmoittaa koiran, joka on osallistunut vähintään Kivekon jatkokurssille. Ryhmä jaetaan kahteen osaan joko koirien kokoluokkien tai koirakoiden koulutustason mukaan, treenikesto noin 45 min/ryhmä. Kurssilla harjoitellaan este- ja ohjaustekniikkaa ohjattuna sekä itsenäisesti. Osallistuja sitoutuu auttamaan esteiden kantamisessa sekä radan rakentamisessa ja purkamisessa ohjeiden mukaisesti. Koiran tulee pystyä toimimaan vapaana koirahäiriössä (koirat voivat harjoitella kentällä samaan aikaan).

 

Agilityn keppitreenit (4 krt)

Harjoitukset pidetään maanantaisin ja torstaisin 4.6., 7.6., 11.6. ja 14.6.

klo 19–19.30

Hinta: 30€

Agilityn esteistä kepit on yksi vaikeimmista. Intensiivikurssilla
keskitytään harjoittelemaan keppejä kahdesti viikossa. Ota koiralle
mukaan riittävästi nameja ja vesikuppi.

 

Koulutusohjaajien treenivuoro (20 krt)

Harjoitukset pidetään lauantaisin 12.5.–22.9.

klo 14–16.30

Hinta: 50€

Yhdistyksessä toimivien kouluttajien ja yhdistysaktiivien oma treeniryhmä, suunnitellaan ja harjoitellaan yhdessä. Treenisisältö riippuu koirakoiden harjoitustarpeesta. Lajina pääasiassa agility (toiveiden mukaan voi olla myös muita lajeja kuten esimerkiksi rallytokoa). Osallistuja sitoutuu auttamaan tarvikkeiden kantamisessa sekä radan rakentamisessa ja purkamisessa ohjeiden mukaisesti. Koiran tulee pystyä toimimaan vapaana koirahäiriössä (koirat voivat harjoitella kentällä samaan aikaan).

 

Jäljestys (3 krt)

Harjoitukset pidetään keskiviikkoisin 16.5., 23.5 ja 30.5.

klo 19– noin 20

Hinta: 45€

Kurssilla tutustutaan jäljestyksen saloihin ja harjoitellaan koiran aktivointia. Sopii kaiken ikäisille koirille. Ryhmä jaetaan tason mukaan, joten osallistua voivat niin vasta-alkajat kun jo lajiin tutustuneet koirakot. Ensimmäisellä kerralla kokoontuminen Espoon Puolarmaarissa (parkkipaikalla, os. Puolarmaari 12).

Jäljestyskurssin ohjeet:

 • Koiralla tulee olla valjaat ja tavallinen remmi (jos sinulla on jälkiliina, ota se mukaan).
 • Ota mukaan reilusti vettä koiralle ja itsellesi.
 • Varaudu kumisaappain ja sään mukaisin varustein. Kaatosateella kurssi siirretään muuhun ajankohtaan.
 • Jäljestettävät tuotteet ja muut jäljestystarvikkeet tulevat KIVEKO:n puolesta.
 • Kurssilaisten kesken luodaan WhatsApp-ryhmä, jotta tiedonkulku on saumatonta.
 • Juoksuisen nartun kanssa voi tulla jäljestämään, kunhan koiralla on pöksyt. Juoksuinen koira jäljestää ryhmän viimeisenä.

 

Näyttelytreenit (3 krt)

Harjoitukset pidetään maanantaisin 7.5., 14.5 ja 21.5.

klo 20–21

Hinta: 25€

Ohjatuissa näyttelytreeneissä harjoitellaan koiran esittämistä seisten ja liikkeessä. Kurssille osallistuvan tulee tutustua Suomen Kennelliiton virallisiin näyttelysääntöihin ennen kurssin alkua (https://www.kennelliitto.fi/sites/default/files/media/koiranayttelysaannot_2017.pdf), kurssilla emme käy läpi näyttelyn kulkua. Tutustu ennakkoon oman rotusi esittämiseen (esim. kuvat rotuyhdistyksen sivuilta). Mukaan näyttelyhihna (ohut panta ja talutin).

 

Koirakko iloitsee onnistuneen agilityratasuorituksen jälkeen.

 

Suunnitteilla syksylle 2018 (aloitusajankohta elo–syyskuu):
 • Agilityn jatkokurssi (6 krt)
 • Agilityn treeniryhmä A & B (6 krt)
 • Hihnakäytöksen ABC
 • Jäljestys
 • Kiva koirakansalainen
 • Ohituskoulu
 • Pentukurssi
 • TOKO
 • Rallytokon alkeet

Kiinnostuneet voivat halutessaan laittaa alustavan tiedon kiinnostuksestaan osoitteeseen kurssivastaava@kiveko.net. Ryhmät toteutuvat vain mikäli kursseille on tarpeeksi kysyntää.