Kevät 2024

AGILITYN ALKEET (6krt)
Keskiviikkoisin 17.4.-29.5. klo 19-20 (ei kurssia vapunpäivänä 1.5.), Ala-Soukan kenttä, Alatörmä 1, Espoo
Kurssilla tutustutaan rennolla mielellä agilityesteisiin, ohjaustekniikkaan ja harjoitellaan koiran ohjaamista monipuolisten harjoitusten avulla.
Kurssilla treenataan yksittäisten esteiden suoritustekniikkaa sekä lopuksi 2-4 esteen ratoja. Harjoitusten vaikeusastetta mukautetaan koirakon tason mukaan. Osallistuja sitoutuu auttamaan esteiden kantamisessa sekä radan rakentamisessa ja purkamisessa ohjeiden mukaan. Kurssi ei sovellu koiran ensimmäiseksi kurssiksi. Koiran on pystyttävä toimimaan koirahäiriössä, mielellään vapaana, sekä tulemaan luokse kutsuttaessa. Huomaathan että kenttä on osin aitaamaton. Koiran tulee olla vähintään 12 kk ikäinen ja hyvässä kunnossa.
Vastuuohjaaja: Jenny Roos
Hinta: 70€

ARKITOTTELEVAISUUS (4krt)
Sunnuntaisin 19.5 – 9.6.2024 klo 16.00 – 17.00, Ala-Soukan kenttä, Alatörmä 1, Espoo
Kurssilla käydään läpi perustottelevaisuutta kuten kontaktiharjoittelua uudessa tilanteessa, muiden koirien läsnäollessa, ohituksia ja koiran käsittelyharjoituksia. Kurssi sopii kaiken ikäisille koirille ja on erinomainen jatko esimerkiksi pentukurssille. Koiralla ei tarvitse olla aikaisempaa kurssikokemusta.
Vastuuohjaaja: Anna-Maija Moilanen
Hinta: 50€

ARKITOTTELEVAISUUDEN JATKOKURSSI (4krt)
Sunnuntaisin 19.5 – 9.6.2024 klo 17.00 – 18.00, Ala-Soukan kenttä, Alatörmä 1, Espoo
Kurssi on erinomainen jatko arkitottelevaisuuskurssille. Opiskeluohjelma koostuu arkikäyttäytymistä tukevista, haastavimmista liikkeistä. Kurssilla käydään läpi perustottelevaisuutta ja kontaktissa pysymistä erilaisissa liikesuorituksissa, muiden koirien läsnäollessa. Lisäksi harjoitellaan ohituksia ja häiriön alla työskentelyä kaupunkiympäristössä. Kurssi sopii kaiken ikäisille koirille ja on erinomainen jatko esimerkiksi perustottelevaisuuen kursseille.
Vastuuohjaaja: Anna-Maija Moilanen
Hinta 50€

OHITUSKOULU (4krt)
Maanantaisin 6.5.-27.5. klo 18-18.45, Martinkallion koulun kenttä, Martinkallio 2, Espoo
Kurssi on tarkoitettu koirille, joilla on haasteita erilaisissa ohitustilanteissa. Kurssilla harjoitellaan sujuvampaa hihnakäytöstä ja erilaisia keinoja ohitustilanteiden helpottamiseksi. Kurssi sopii kaikenikäisille koirille. Ota mukaan koiralle sopiva hyvä palkka (herkku tai lelu).
Vastuuohjaaja: Virve Ukkonen
Hinta 50€

RALLY-TOKON ALKEET (7krt)
Keskiviikkoisin 24.4-12.6. klo 19.15-20.15 (ei kurssikertaa vapunpäivänä 1.5.), Martinkallion koulun kenttä, Martinkallio 2, Espoo
Rally-tokossa suoritetaan erilaisista tehtävistä koostuva rata. Tärkeintä on koiran ja ohjaajan iloinen ja sujuva yhteistyö. Rally-tokon alkeiskurssilla käydään läpi alokasluokan tehtävät ja opetellaan suorittamaan lyhyitä ratoja. Kurssi sopii kaikenikäisille koirille. Koiran tulee olla perustottelevainen, sillä tulee olla hyvä kontakti ohjaajaan ja sen tulee osata seuraamisen alkeet ja perusasento (koira istuu ohjaajan vasemmalla puolella). Rally-tokossa koiralla tulee olla panta (ei puolikuristava-, kuristava- tai vedonestopanta) tai valjaat (ei vedonestovaljaat) ja tavallinen hihna (ei kelatalutinta).
Vastuuohjaaja: Nina Timonen
Hinta 80€

RALLY-TOKON AVO RATARYHMÄ (7krt)
Keskiviikkoisin 24.4..-12.6. klo 18-19 (ei kurssikertaa vapunpäivänä 1.5.), Martinkallion koulun kenttä, Martinkallio 2, Espoo
Rally-Tokon AVO-rataryhmä-kurssilla hiotaan suoritustekniikkaa ja tehdään erilaisia AVO-luokan kisaratoja. Koirakon pitää hallita ALO- ja AVO-luokan tehtävät ja koiran pitää olla hyvässä hallinnassa, sillä radat suoritetaan aidatulla kentällä mielellään koira vapaana.
Vastuuohjaaja: Nina Timonen
Hinta: 80€

PENTUKURSSI (4krt)
Tiistaisin 14.5 – 4.6. klo 18.00 – 19.00 Marin kenttä (Vilkkupoiju 13, Kivenlahden venesatama), Espoo
Pentukurssilla käydään läpi koiran kouluttamista palkitsemiseen perustuvilla menetelmillä. Kurssilla pyritään rakentamaan hyvä ja kestävä suhde koirakon välille. Kurssilla otetaan huomioon osallistujien toiveet ja tarpeet, joita kysellään etukäteen. Kurssi on tarkoitettu pennuille (ja nuorille koirille, alle 1v). Kurssille osallistuminen ei edellytä aiempaa kurssikokemusta. Huomaathan että pentukurssille osallistuvalla koiralla tulee olla voimassa olevat rokotukset: nelosrokote ja rabies, myös 16 vko tehosteet.
Vastuuohjaaja: Anna-Maija Moilanen
Hinta 50€

TOKO (5krt)
Keskiviikkoisin 8.5.-5.6. (varalla ke 12.6. jos kurssikertoihin tulisi este esim. säästä johtuen) klo 18-18.45, Marin kenttä (Vilkkupoiju 13, Kivenlahden venesatama), Espoo
Kurssilla harjoitellaan TOKO:n eli tottelevaisuuskokeen osa-alueita painottaen alokasluokan (ALO) liikkeitä. Tilanteen salliessa harjoitellaan myös avoimen luokan (AVO) liikkeitä. Koiralta vaaditaan hyvää perustottelevaisuutta. Myös TOKO-kurssilla käytetään koiran positiivista palkkaamista – ei kuitenkaan herkuilla eikä esim. naksuttimella. TOKO-kurssi ei sovellu koirakon ensimmäiseksi kurssiksi, vaan pohjalla tulee olla esim. arkitottelevaisuuskurssi tai muuten hankitut vastaavat hyvät taidot. Kouluttajille pidätetään oikeus suositella koirakolle siirtoa arkitottelevaisuuskurssille, mikäli siirron katsotaan ko. koirakon edistymiselle olevan tarkoituksenmukaisempaa.
Vastuuohjaaja: Ritva Laamanen
Hinta: 60€

JÄLJESTYSKURSSI (3krt)
Tiistaisin 14.5., 4.6. ja 11.6. klo 18.00 – 19.30, Soukan Hanikassa, Espoossa (kokoontumispaikka ilmoitetaan osallistujile erikseen)
Kurssilla tutustutaan jäljestyksen saloihin ja harjoitellaan koiran aktivointia. Sopii kaiken ikäisille koirille. Ryhmä jaetaan tason mukaan, joten osallistua voivat niin vasta-alkajat kun jo lajiin tutustuneet koirakot. Kurssi järjestetään Hanikan luontopolun lähellä, tapaamispaikka luontopolun
parkkipaikka.
Jäljestyskurssin ohjeet: Koiralla tulee olla tavallinen remmi (jos sinulla on valjaat koiralle ja/tai jälkiliina, ota ne mukaan).Ota mukaan reilusti vettä koiralle ja itsellesi. Varaudu kumisaappain tai maastokengin ja sään mukaisin varustein. Kaatosateella kurssi siirretään muuhun ajankohtaan. Jäljestettävät tuotteet ja muut jäljestystarvikkeet tulevat KIVEKO:n puolesta.Harjoittele etukäteen koiran jäämistä yksin odottamaan kun ohjaaja lähtee kauemmas tekemään jälkeä. Kurssilaisten kesken luodaan WhatsApp-ryhmä, jotta tiedonkulku on saumatonta. Juoksuisen nartun kanssa voi tulla jäljestämään. Juoksuinen koira jäljestää ryhmän viimeisenä.
Hinta 45€

LAJIKOKEILUT/ESITTELYT
AGILITY
Tervetuloa kaikki kaksi- ja nelijalkaiset ystävät kokeilemaan agilityä!
Kivenlahden koirakerho järjestää 4.5. klo 12-13  Agilityn lajikokeilupäivän Ala-Soukan hiekkakenttä, Espoo
Milloin: Lauantaina 18.05.2024 klo 12-13
Tervetuloa tutustumaan agility harrastukseen, kokeilemaan esteitä ja viettämään rentoa päivää! Sinulla ei tarvitse olla lajiin liittyvää aiempaa kokemusta, iloinen asenne riittää Agility on hauska ja hyvä harrastus koiralle ja ohjaajalle. Se tarjoaa koiralle fyysisen haasteen lisäksi myös aivojumppaa.  Lajin parissa yhteistyökykysi koirasi kanssa syvenee ja opit varmasti myös mielenkiintoisia taitoja koiran ohjaukseen liittyen!
Huomiona vielä, että koiralla tulee olla tarvittavat rokotukset kunnossa. Pidetään koirat kytkettynä ja hallinnassa suoritusten välissä, jotta kaikilla on tilaa nauttia lajiin tutustumisesta! Kiveko tarjoaa keväisin ja syksyisin agilityn alkeis –  ja jatkokursseja kaikille lajista kiinnostuneille.
Hinta 10€

TOKO
TOKOn lajiesittely 25.5.2024 klo 12
TOKO (tottelevaisuuskokeet tottelevaisuuskoulutus).
Tervetuloa rohkeasti avoimin mielin mukaan la 25.5 2024 klo 12 Ala-Soukan kenttä os. Alatörmä 1, Espoo.
Kurssi on johdatus tottelevaisuuskokeisiin, joka on kansainvälinen kilpailumuoto. Omalla kurssillamme harjoitellaan TOKOn ensisijaisesti alokasluokan osa-alueet, emmekä suinkaan edellytä kilpailuihin osallistumista. Alokasluokan taidot kuuluvat aivan kaikille koirille.
Lajiesittelyyn kuunteluoppilaiksi ovat tervetulleita kaikki asiasta kiinnostuneet. Jos haluat kokeilla koirasi kanssa eri liikkeitä, koirallasi on toivottavasti jo perustaitoja, ja jätät herkut autoon. Me emme palkitse koiraamme herkuilla vaan iloisilla ja kannustavilla kehuilla!
Hinta 10€

RALLY-TOKO
RALLY-TOKOn lajikokeilu 18.5.2024 klo 12-13. Ala-Soukan kenttä, Alatörmä 1, Espoo.
Rally-tokossa on elementtejä tokosta, agilitysta ja koiratanssista. Rally-tokon tavoitteena on ohjaajan ja koiran välinen hyvä yhteistyö ja iloinen kontakti. Rally-tokoa voivat harrastaa kaiken ikäiset ja kokoiset koirat ja ihmiset. Rally-tokossa koirakko suorittaa radan, joka koostuu erilaisista tehtävistä, esim. liikkeestä istu ja erilaiset käännökset. Koiraa saa ohjata sekä suullisin käskyin että käsimerkein ja kannustaa koko suorituksen ajan. Käytännössä rally-toko perustuu pitkälti seuraamiseen ja hyvään kontaktiin ja tehtävät opetellaan yksitellen ja ketjutetaan radoiksi. Kisoissa suoritetaan tuomarin suunnittelema, luokasta riippuen n 10-20 tehtäväkyltin rata. Tervetuloa tutustumaan rally-tokoon.
Hinta 10€

NÄYTTELYT
Lajiesittely: koiranäyttelyt. Torstaina 9.5. klo 18-19. Ala-Soukan kenttä, Alatörmä 1, Espoo.
Tunnilla selvitetään, mitä näyttelyistä kiinnostuneiden, joilla ei ole aiempaa kokemusta virallisista koiranäyttelyistä, tulisi tietää tapahtumien kulusta näyttelypaikalla, miten koiria arvostellaan ja mitä näyttelyissä tavoitellaan. Käydään koirien kanssa läpi näyttelyn kulku rotukehässä ja koirien
esittämisen perusteet, puuttumatta kuitenkaan esittämisen rotukohtaisiin hienouksiin. Osallistujien määrää ei ole rajoitettu. Tunnille voi osallistua myös ilman koiraa, vaikka kehätapahtumien havainnollistamiseksi olisi toivottavaa, että mahdollisimman moni osallistuisi koiran kanssa. Yksityiskohtaista tietoa koiranäyttelyistä löytyy Suomen Kennelliiton sivuilta https://www.kennelliitto.fi/koiraharrastukset/koiranayttelyt.
Hinta 10€