Koirakoulun esittely

Ohjaajat

KIVEKO:n ohjaajat ovat motivoituneita ja kokeneita koiraharrastajia, jotka ovat hankkineet lisäoppia koirankoulutukseen ohjaajakoulutuksista ja luennoilta. Kouluttajamme kouluttavat rakkaudesta koiriin ja koiraharrastamiseen ilman rahallista korvausta.

 

 

Lajiesittelyt

 

Agility
Kursseilla opiskellaan agilityn perusteita alkeiskurssilla ja jatkokurssilla tai ohjauskurssilla edistyneempien taitoja. Treeniryhmässä harjoittelemme lisää. Kaikilta agilitykurssien osallistuvilta koirakoilta vaaditaan perustottelevaisuuden hallintaa, jota voidaan myös parantaa agilityn valmistavalla kurssilla ennen esteharjoittelun aloittamista.

 

Arkitottelevaisuus
Aikuisten koirien (yli 1v.) koirakurssi, missä harjoitellaan perusliikkeiden lisäksi toisen koiran kohtaamista. Tämä kurssi on luontevaa jatkoa pentukurssin käyneille koirakoille.

 

Jäljestys
Kurssilla opiskellaan jäljestysharrastuksen alkeita ja koiran aktivointia. Jälkiharjoitukset tehdään makkara-, tonnikala-, ja verijäljellä. Harjoitukset muokataan koirakon tason mukaan. Sekä aloittelijat että jäljestyskursseilla käyneet ovat lämpimästi tervetulleita!

 

Kansalaistaitokurssi
Kansalaistaitokurssilla opiskellaan sujuvan arkielämän taitoja koiran kanssa. Kurssin päätteeksi on mahdollisuus suorittaa Kiva koirakansalainen -testi.

 

Näyttelykoulutus
Harjoitellaan koiran esittämistä koiranäyttelyissä sekä koiran käsittelyä vieraan ihmisen toimesta (hampaiden katsominen ja koiran koskettaminen). Kurssilta saa eväitä näyttelyharrastamisen aloittamiseen.

 

Ohituskoulu
Kurssilla harjoitellaan erilaisia koirien kohtaamistilanteita. Ohitusharjoittelu on kaikille avoin taidoista riippumatta. Koiria ei tutustuta toisiin koiriin, esim. leikkimään keskenään, kurssilla.

 

Pentukoulutus
Pentukoirien ja nuorien (3kk–1v.) koirien alkeiskoulutus. Kurssilla opiskellaan tottelevaisuuden perusliikkeet kuten istu, maahan, seiso ja luoksetulo sekä annetaan vinkkejä sujuvaan arkielämään oman koiran kanssa.

 

Rally-toko
Rally-toko on hauskaa aktivointia, jota voivat harrastaa kaikenikäiset ja kaiken kokoiset koirat ja ihmiset. Laji yhdistää elementtejä tokosta, agilitystä ja koiratanssista. Koiraa saa ohjata sekä suullisin käskyin että käsimerkein ja kannustaa koko suorituksen ajan. Rally-tokon päätavoitteena on saada aikaan koiria, jotka on koulutettu käyttäytymään hyvin kotona, yleisillä paikoilla sekä muiden koirien läheisyydessä.

 

TOKO
Kurssilla harjoitellaan tokon eli tottelevaisuuskokeen osa-alueita ja kurssi painottuu alokasluokan liikkeisiin (ALO). Koiralta vaaditaan perustottelevaisuutta.

 

Ohituskurssilla tehdään mm. toisten koirien pujotteluharjoitusta.

Ohituskurssilla tehdään mm. toisten koirien pujotteluharjoituksia.