Aktiivista koiraharrastustoimintaa

Syksy 2018

HUOM! Ilmoittautuminen alkaa pe 15.6.2018 klo 21.00:

KURSSIEN ILMOITTAUTUMISEN LÖYDÄT TÄÄLTÄ

 

Kivenlahden koirakerho ry:n kurssit pidetään Ruukinmäen koirapuistossa ellei toisin mainita. Sinun tulee olla KIVEKO:n jäsen voidaksesi ilmoittautua kursseille. Tutustuthan myös osallistumisohjeisiin ennen kurssille ilmoittautumista. Voit ilmoittaa kiinnostuksesi osallistua kurssille, joka on verkkokaupan mukaan täynnä täyttämällä jonotuslomake. Jos on kysyttävää kursseista ota yhteys sähköpostitse kurssivastaava@kiveko.net

 

Pentukurssi (4 krt)

Huom! AJANKOHTA MUUTTUNUT. Harjoitukset pidetään maanantaisin 27.8., 3.9., 10.9. ja 17.9.

klo 18–18.45

Hinta: 40€

Kurssilla käydään läpi perustottelevaisuusliikkeitä sekä harjoitellaan arkielämän sujuvuutta koiran kanssa. Kurssi on tarkoitettu pennuille ja nuorille koirille (alle 2v). Kurssi on tarkoitettu koirille, joilla ei ole aikaisempaa kurssikokemusta.

 

Kiva koirakansalainen -kurssi (4 krt)

Harjoitukset pidetään maanantaisin 6.8., 13.8., 20.8. ja 27.8.

klo 19–19.45

Hinta: 40€

Kurssilla käydään läpi perustottelevaisuutta ja arkielämän sujuvuutta koiran kanssa. Kurssilla harjoitellaan valmiuksia Kiva koirakansalainen -testiin. Kurssi sopii kaiken ikäisille koirille. Koiralla ei tarvitse olla aikaisempaa kurssikokemusta. Katso lisätietoa: http://www.kivakoirakansalainen.fi

 

Kiva koirakansalainen -testi (1 krt)

Testi pidetään maanantaina 17.9.

klo 18–20

Hinta: 10€

Testi näyttää koiran hyvät käytöstavat ja testaa koiran yhteiskuntakelpoisuutta. Testi sopii kaikille omistajille ja kaiken ikäisille ja rotuisille koirille (katso lisää osoitteesta http://www.kivakoirakansalainen.fi/). Testi sopii suoritettavaksi esimerkiksi Kiva koirakansalainen -kurssin jälkeen. Testiaika on noin 15min / koirakko. Tarkempi aikataulu lähetetään osallistujille ennen testiä.

 

KURSSI PERUTTU VÄHÄISEN OSALLISTUJAMÄÄRÄN VUOKSI: Hihnakäytöksen ABC (4 krt)

Harjoitukset pidetään tiistaisin ja torstaisin 7.8., 9.8., 14.8. ja 16.8.

klo 18–19

Hinta: 40€

Vetääkö koira hihnassa? Eikö lenkkeily koiran kanssa ole miellyttävää koiran hihnakäytöksen takia? Kurssilla harjoitellaan erityisesti hyvää hihnakäytöstä (vetämättä kävelyä, kontaktin ottoa ja ohitustilanteita). Kurssilla koiralla oltava panta ja talutin (ei valjaita ja/tai flexiä). Kurssi soveltuu kaiken ikäisille koirille eikä kurssilla vaadita aiempaa kurssikokemusta. Valitse Hihnakäytöksen ABC:sta ja Ohituskoulusta koirallesi paremmin soveltuva kurssi – älä ilmoittaudu saman koiran kanssa molemmille kursseille!

 

Ohituskoulu (4 krt)

Harjoitukset pidetään tiistaisin ja torstaisin 7.8., 9.8., 14.8. ja 16.8.

klo 19–20

Hinta: 40€

Tuottaako muiden koirien ohi kulkeminen haasteita? Ohituskoulussa harjoitellaan hyvää hihnakäyttäytymistä, erityisesti vieraiden koirien ohittamista. Koira harjoittelee sietämään muita koiria hermostumatta ja samalla koira oppii keskittymään ohjaajaan paremmin. Kurssilla koiralla oltava panta ja talutin (ei valjaita ja/tai flexiä). Kurssi sopii kaiken ikäisille koirille eikä aikaisempaa kurssikokemusta vaadita. Valitse Ohituskoulusta ja Hihnakäytöksen ABC:sta koirallesi paremmin soveltuva kurssi – älä ilmoittaudu saman koiran kanssa molemmille kursseille!

 

TOKO (5 krt)

Harjoitukset pidetään sunnuntaisin 19.8., 26.8., 2.9, 9.9. ja 16.9.

klo 12–13

Hinta: 50€

Kurssilla harjoitellaan TOKO:n eli tottelevaisuuskokeen alokasluokan liikkeitä. Koiralta vaaditaan perustottelevaisuutta ja hyvää kontaktia ohjaajaan. Kurssi ei sovi koiran ensimmäiseksi kurssiksi.

 

Agilityn alkeet (6 krt)

Harjoitukset pidetään tiistaisin 21.8., 28.8., 4.9., 11.9., 18.9. ja 25.9.

klo 18–19.30

Hinta: 65€

Kurssilla harjoitellaan koiran ohjaamista monipuolisten harjoitusten avulla. Kurssilla treenataan yksittäisten esteiden suoritustekniikkaa sekä 2-6 esteen ratoja. Osallistuja sitoutuu auttamaan esteiden kantamisessa sekä radan rakentamisessa ja purkamisessa ohjeiden mukaan.

Edellytyksenä kurssille osallistumiseen on koiran perustottelevaisuus. Koiran pitää pystyä toimimaan vapaana koirahäiriössä ja olla ohjaajan hallinnassa. Koiran tulee olla vähintään 12 kk ikäinen ja koiran pitää olla hyvässä kunnossa.

 

Agilityn treeniryhmät A & B (6 krt)

Harjoitukset pidetään keskiviikkoisin 1.8., 8.8., 15.8., 22.8., 29.8. ja 5.9.

klo 19–22

Hinta: 65€

Agilityn treeniryhmään voi ilmoittaa koiran, joka on osallistunut vähintään Kivekon jatkokurssille. Ryhmä jaetaan kahteen osaan joko koirien kokoluokkien tai koirakoiden koulutustason mukaan, treenikesto noin 45 min/ryhmä. Kurssilla harjoitellaan este- ja ohjaustekniikkaa ohjattuna sekä itsenäisesti. Osallistuja sitoutuu auttamaan esteiden kantamisessa sekä radan rakentamisessa ja purkamisessa ohjeiden mukaisesti. Koiran tulee pystyä toimimaan vapaana koirahäiriössä (koirat voivat harjoitella kentällä samaan aikaan).

 

Jäljestys (3 krt)

Harjoitukset pidetään sunnuntaisin 5.8., 12.8. ja 19.8.

klo 18 alkaen

Hinta: 45€

Kurssilla tutustutaan jäljestyksen saloihin ja harjoitellaan koiran aktivointia. Sopii kaiken ikäisille koirille. Ryhmä jaetaan tason mukaan, joten osallistua voivat niin vasta-alkajat kun jo lajiin tutustuneet koirakot. Ensimmäisellä kerralla kokoontuminen Espoon Puolarmaarissa (parkkipaikalla, os. Puolarmaari 12).

Jäljestyskurssin ohjeet:
• Koiralla tulee olla valjaat ja tavallinen remmi (jos sinulla on jälkiliina, ota se mukaan).
• Ota mukaan reilusti vettä koiralle ja itsellesi.
• Varaudu kumisaappain ja sään mukaisin varustein. Kaatosateella kurssi siirretään muuhun ajankohtaan. Jäljestettävät tuotteet ja muut jäljestystarvikkeet tulevat KIVEKO:n puolesta.
• Kurssilaisten kesken luodaan WhatsApp-ryhmä, jotta tiedonkulku on saumatonta.
• Juoksuisen nartun kanssa voi tulla jäljestämään, kunhan koiralla on pöksyt. Juoksuinen koira jäljestää ryhmän viimeisenä.

 

 

Lelu on monelle koiralle mieluisa palkka namipalojen lisäksi.