Aktiivista koiraharrastustoimintaa

Syksy 2020

Tervetuloa mukaan Kivenlahden koirakerho ry:n kursseille!

Sinun tulee olla KIVEKO:n jäsen voidaksesi ilmoittautua kursseille. Tutustuthan myös osallistumisohjeisiin ennen ilmoittautumista.

Jos Sinulla on kysyttävää kursseista, ota yhteyttä kurssivastaavaan: kurssivastaava@kiveko.net

Jos kurssi, jolle haluat ilmoittautua, on täynnä, voit ilmoittautua jonoon lähettämällä kurssivastaavalle sähköpostia.

 

Agilityn alkeiskurssi (6krt)

Harjoitukset pidetään maanantaisin 17.8., 24.8., 31.8., 7.9., 14.9., 21.9.

klo 19.00-20.00 Ala-Soukan kenttä, osoite Alatörmä, Espoo

Hinta: 70€

Rentoa ja hauskaa yhdessä oloa. Kurssilla tutustutaan agilityyn monipuolisten harjoitusten avulla. 2–6 esteen pituiset radat toteutetaan koirakon taitoja vastaaviksi. Lisäksi tehdään tekniikkatreeniä yksittäisillä esteillä. Osallistujat auttavat esteiden kantamisessa kentälle sekä radan rakentamisessa ja purkamisessa.

Edellytyksenä kurssille osallistumisessa on koiran perustottelevaisuus. Koiran tulee olla vähintään 12 kk vanha ja  terve. Huom! Kenttä jolla kurssi toteutetaan ei ole aidatulla alueella. Harjoitukset tehdään kytkettynä mikäli koiran pitäminen irti ei ole mahdollista.

Vastuuohjaaja: Jenny Roos

 

Arkitottis (5krt)

Harjoitukset pidetään torstaisin 20.8., 27.8., 3.9., 10.9., 17.9.

klo 18.30-19.30 Marin pallokentällä Kivenlahden venesatamassa (Vilkkupolku).

Hinta: 50€

Arkitottelevaisuuskurssilla käydään läpi koiran perustottelevaisuutta ja arkielämän sujuvuutta koiran kanssa. Kurssi sopii kaiken ikäisille koirille. Koiralla ei tarvitse olla aikaisempaa kurssikokemusta, mutta arkitottis sopii hyvin myös pentukurssin jatkoksi.

Vastuuohjaaja: Milana Niemi

 

Syyskuun pentukurssi (4krt)

Harjoitukset pidetään sunnuntaisin 6.9., 13.9., 20.9., 27.9.

klo 16.00-17.00 Marin pallokentällä Kivenlahden venesatamassa (Vilkkupolku).

Hinta: 40€

Pentukurssilla käydään läpi koiran kouluttamista palkitsemiseen perustuvilla menetelmillä. Kurssilla harjoitellaan koiran kouluttamista ja opetetaan pennulle tärkeitä arkielämän taitoja. Kurssi on tarkoitettu pennuille (ja nuorille koirille, alle 1v). Kurssille osallistuminen ei edellytä aiempaa kurssikokemusta.

Vastuuohjaaja: Anna-Maija Moilanen

 

Rally-tokon alkeet (7 krt)

Harjoitukset pidetään keskiviikkoisin 12.8., 19.8., 26.8., 2.9., 9.9., 16.9. ja 23.9.

klo 18-18.45 Marin pallokentällä Kivenlahden venesatamassa (Vilkkupolku).

Hinta: 80€

Rally-tokossa suoritetaan erilaisista tehtävistä koostuva rata. Tärkeintä on koiran ja ohjaajan iloinen ja sujuva yhteistyö. Rally-tokon alkeiskurssilla käydään läpi alokasluokan tehtävät ja opetellaan suorittamaan lyhyitä ratoja.

Kurssi sopii kaikenikäisille koirille. Koiran tulee olla perustottelevainen, sillä tulee olla hyvä kontakti ohjaajaan ja sen tulee osata seuraamisen alkeet ja perusasento (koira istuu ohjaajan vasemmalla puolella). Rally-tokossa koiralla tulee olla panta (ei puolikuristava-, kuristava- tai vedonestopanta) tai valjaat (ei vedonestovaljaat) ja tavallinen hihna (ei kelatalutinta).

Vastuuohjaaja: Outi Roslander

 

Rally-tokon ALO-AVO (7 krt)

Harjoitukset pidetään keskiviikkoisin 12.8., 19.8., 26.8., 2.9., 9.9., 16.9. ja 23.9.

klo 19-19.45 Marin pallokentällä Kivenlahden venesatamassa (Vilkkupolku).

Hinta: 80€

Kurssilla käydään läpi avoimen luokan tehtävät ja jatketaan ratatreeniä.

Kurssi on tarkoitettu vähintään rally-tokon alkeiskurssin käyneille. Koirakon tulee olla harjoitellut alokasluokan tehtäviä ja koirakon yhteistyön on sujuttava. Rally-tokossa koiralla tulee olla panta (ei puolikuristava-, kuristava- tai vedonestopanta) tai valjaat (ei vedonestovaljaat) ja tavallinen hihna (ei kelatalutinta).

Vastuuohjaaja: Outi Roslander

 

TOKO (5krt)

Harjoitukset pidetään sunnuntaisin 16.8., 23.8., 30.8., 6.9. ja 13.9. klo 12-13 Marin pallokentällä Kivenlahden venesatamassa (Vilkkupolku).

Hinta: 50€

Kurssilla harjoitellaan TOKO:n eli tottelevaisuuskokeen alokasluokan liikkeitä. Koiralta vaaditaan perustottelevaisuutta ja hyvää kontaktia ohjaajaan. Kurssi ei sovi koiran ensimmäiseksi kurssiksi.

Vastuuohjaaja: Ritva Laamanen

Jäljestyskurssi (3 krt)

Harjoitukset pidetään sunnuntaisin 30.8., 6.9. ja 13.9. klo 17 alkaen Soukassa Hanikan luontopolun lähellä, tapaaminen Mataskärintiellä.

Hinta: 45 €

Kurssilla tutustutaan jäljestyksen saloihin ja harjoitellaan koiran aktivointia. Sopii kaiken ikäisille koirille. Ryhmä jaetaan tason mukaan, joten osallistua voivat niin vasta-alkajat kun jo lajiin tutustuneet koirakot.
Jäljestyskurssin ohjeet:

  • Koiralla tulee olla valjaat ja tavallinen remmi (jos sinulla on jälkiliina, ota se mukaan).
  • Ota mukaan reilusti vettä koiralle ja itsellesi.
  • Varaudu kumisaappain ja sään mukaisin varustein. Kaatosateella kurssi siirretään muuhun ajankohtaan. Jäljestettävät tuotteet ja muut jäljestystarvikkeet tulevat KIVEKO:n puolesta.
  • Kurssilaisten kesken luodaan WhatsApp-ryhmä, jotta tiedonkulku on saumatonta.
  • Juoksuisen nartun kanssa voi tulla jäljestämään, kunhan koiralla on pöksyt. Juoksuinen koira jäljestää ryhmän viimeisenä

 

Ohituskoulu (2 krt)

Harjoitukset pidetään torstaisin 10.9. ja 17.9. kello 17:15-18:15 Marin pallokentällä Kivenlahden venesatamassa (Vilkkupolku).

Hinta: 20 €

Vetääkö koirasi hihnassa? Meneekö ulkoilut rähinäksi vastaantulijoiden kanssa? Tule hakemaan vinkkejä sopuisaampaan ulkoiluun ja samaan näkemystä siitä, miksi koirasi rähisee tai vetää hihnassa.

Lokakuun pentukurssi (4krt)

Harjoitukset pidetään sunnuntaisin 4.10., 11.10., 18.10. ja 25.10.

klo 16.00-16.45 Marin pallokentällä Kivenlahden venesatamassa (Vilkkupolku).

Hinta: 40€

Pentukurssilla käydään läpi koiran kouluttamista palkitsemiseen perustuvilla menetelmillä. Kurssilla harjoitellaan koiran kouluttamista ja opetetaan pennulle tärkeitä arkielämän taitoja. Kurssi on tarkoitettu pennuille (ja nuorille koirille, alle 1v). Kurssille osallistuminen ei edellytä aiempaa kurssikokemusta.