Syksy 2023

PENTUKURSSI, 4krt
Keskiviikkoisin 9.8.-30.8. klo 19-19.45 Ala-Soukan kenttä, Alatörmä 1, Espoo. Pentukurssilla käydään läpi koiran kouluttamista palkitsemiseen perustuvilla menetelmillä. Kurssilla pyritään rakentamaan hyvä ja kestävä suhde koirakon välille. Kurssilla otetaan huomioon osallistujien toiveet ja tarpeet, joita kysellään etukäteen. Kurssi on tarkoitettu pennuille (ja nuorille
koirille, alle 1v). Kurssille osallistuminen ei edellytä aiempaa kurssikokemusta. Huomaathan että pentukurssille osallistuvalla koiralla tulee olla voimassa olevat rokotukset: nelosrokote ja rabies, myös 16 vko tehosteet.
Vastuuohjaaja: Nina Timonen
Hinta: 50€

ARKITOTTELEVAISUUSKURSSI, 4krt
Sunnuntaisin 3.-24.9 klo 16.00-17.00. Paikka: Marin kenttä (Vilkkupoiju 13, Kivenlahden venesatama).
Kurssilla käydään läpi perustottelevaisuutta ja arkielämän sujuvuutta koiran kanssa kuten ohituksia ja tottelevaisuusharjoittelua uudessa ympäristössä muiden koirien läsnäollessa. Kurssi sopii kaiken ikäisille koirille. Koiralla ei tarvitse olla aikaisempaa kurssikokemusta, mutta arkitottis sopii hyvin myös pentukurssin jatkoksi.
Vastuuohjaaja: Anna-Maija Moilanen
Hinta: 50€

RALLY-TOKON ALKEET, 7krt
Keskiviikkoisin 9.8.-20.9. klo 18-18.45, Ala-Soukan kenttä, Alatörmä 1, Espoo. Rally-tokossa suoritetaan erilaisista tehtävistä koostuva rata. Tärkeintä on koiran ja ohjaajan iloinen ja sujuva yhteistyö. Rally-tokon alkeiskurssilla käydään läpi alokasluokan tehtävät ja opetellaan suorittamaan lyhyitä ratoja. Kurssi sopii kaikenikäisille koirille. Koiran tulee olla perustottelevainen, sillä tulee olla hyvä kontakti ohjaajaan ja sen tulee osata seuraamisen alkeet ja perusasento (koira istuu ohjaajan vasemmalla puolella). Rally-tokossa koiralla tulee olla panta (ei puolikuristava-, kuristava- tai vedonestopanta)
tai valjaat (ei vedonestovaljaat) ja tavallinen hihna (ei kelatalutinta). 
Vastuuohjaaja: Nina Timonen
Hinta: 80€

AGILITYN JATKOKURSSI, 5krt
keskiviikkona 16.8., 23.8., 30.8., 6.9., 13.9. klo 19-20, Ala-Soukan kenttä, Alatörmä 1, Espoo
Kurssilla tutustutaan rennolla mielellä agilityesteisiin, ohjaustekniikkaan ja harjoitellaan koiran ohjaamista monipuolisten harjoitusten avulla. Kurssi sopii kaikille, jotka ovat käyneet alkeiskurssin tai muutoin hieman harrastaneet agilityä koiransa kanssa. Kurssilla treenataan yksittäisten esteiden suoritustekniikkaa sekä lopuksi 2-4 esteen ratoja. Osallistuja sitoutuu auttamaan esteiden kantamisessa sekä radan rakentamisessa ja purkamisessa ohjeiden mukaan. Harjoitusten vaikeusastetta mukautetaan koirakon tason mukaan. Osallistuja sitoutuu auttamaan esteiden kantamisessa sekä radan rakentamisessa ja purkamisessa ohjeiden mukaan. Kurssi ei sovellu koiran ensimmäiseksi kurssiksi. Koiran on pystyttävä toimimaan vapaana
koirahäiriössä, mielellään vapaana, sekä tulemaan luokse kutsuttaessa. Huomaathan että kenttä on osin aitaamaton.
Koiran tulee olla vähintään 12 kk ikäinen ja hyvässä kunnossa.
Vastuuohjaaja: Jenny Roos
Hinta 60€

AGILITYN RATATREENI, 5krt

Keskiviikkoisin 16.8.-13.9. klo 17.30-19 Ala-Soukan kentällä (Alatörmä 1)
Agilityn treeniryhmään voi ilmoittaa koiran, joka on osallistunut vähintään Kivekon jatkokurssille. Kurssilla harjoitellaan este- ja ohjaustekniikkaa ohjattuna kahdella kurssikerralla sekä itsenäisesti muilla kurssikerroilla. Osallistuja sitoutuu auttamaan esteiden kantamisessa sekä radan rakentamisessa ja purkamisessa ohjeiden mukaisesti. Koiran tulee pystyä toimimaan vapaana koirahäiriössä (koirat voivat harjoitella kentällä samaan aikaan, kentän laidalta on myös kulku kuntoportaille). Huomaathan että kenttä on osin aitaamaton. Koiran tulee olla vähintään 12 kk ikäinen ja hyvässä kunnossa.
Vastuuohjaaja: Jenny Roos

TOKO
Keskiviikkoisin 23.8.-20.9. (varalla ke 27.9 jos kurssikertoihin tulisi este esim. säästä johtuen) klo 18-18.45, Marin kenttä (Vilkkupoiju 13, Kivenlahden venesatama).
Kurssilla harjoitellaan TOKO:n eli tottelevaisuuskokeen osa-alueita painottaen alokasluokan (ALO) liikkeitä. Tilanteen salliessa harjoitellaan myös avoimen luokan (AVO) liikkeitä. Koiralta vaaditaan hyvää perustottelevaisuutta. Myös TOKO-kurssilla käytetään koiran positiivista palkkaamista – ei kuitenkaan herkuilla eikä esim. naksuttimella. TOKO-kurssi ei sovellu koirakon ensimmäiseksi kurssiksi, vaan pohjalla tulee olla esim. arkitottelevaisuuskurssi tai muuten hankitut vastaavat hyvät taidot. Kouluttajille pidätetään oikeus suositella koirakolle siirtoa arkitottelevaisuuskurssille, mikäli siirron katsotaan ko. koirakon
edistymiselle olevan tarkoituksenmukaisempaa.
Vastuuohjaaja: Ritva Laamanen
Hinta: 55€

NÄYTTELYTREENIT, 1krt
Keskiviikkona 9.8. klo 18-18.45, Marin kenttä (Vilkkupoiju 13, Kivenlahden venesatama)
Tule tutustumaan tai verestämään muistoja näyttelykehässä toimimisesta! Yhden kerran kurssilla käydään lävitse koiranäyttelyssä toimimisen perusteet, koiran esittäminen kehässä, seisottaminen, yleisimmät kehäkuviot sekä harjoitellaan tuomarin koskettavana olemista. Näyttelykehien konkareilla, Teijalla ja Ninalla, on aina vinkki vitosia jokaiselle koirakolle
onnistuneeseen kehäkokemukseen.
Tämä on loistava treeni esimerkiksi ennen 26.8. KIVEKOn Espoo-päivän Match Showta! 
Vastuuohjaaja: Nina Sneitz
Hinta: 10€

JÄLJESTYSKURSSI 1, 3krt
Keskiviikkona 16.8., 23.8., 30.8. klo 18.00 – 19.30, paikka Puolarmaari, Espoo
Kurssilla tutustutaan jäljestyksen saloihin ja harjoitellaan koiran aktivointia. Sopii kaiken ikäisille koirille. Ryhmä jaetaan tason mukaan, joten osallistua voivat niin vasta-alkajat kun jo lajiin tutustuneet koirakot. Jäljestyskurssin ohjeet:
• Koiralla tulee olla tavallinen remmi (jos sinulla on valjaat koiralle ja/tai jälkiliina, ota ne mukaan).
• Ota mukaan reilusti vettä koiralle ja itsellesi.
• Varaudu kumisaappain tai maastokengin ja sään mukaisin varustein. Kaatosateella kurssi
siirretään muuhun ajankohtaan. Jäljestettävät tuotteet ja muut jäljestystarvikkeet tulevat KIVEKO:n
puolesta.
• Kurssilaisten kesken luodaan WhatsApp-ryhmä, jotta tiedonkulku on saumatonta.
Juoksuisen nartun kanssa voi tulla jäljestämään. Juoksuinen koira jäljestää ryhmän viimeisenä.
Vastuuohjaaja: Anna Pukander
Hinta: 45€

JÄLJESTYSKURSSI 2, 3krt
Torstaina 17.8. 24.8. ja 31.8. klo 18.00 – 19.30, paikka Hanikka, Espoo
Kurssilla tutustutaan jäljestyksen saloihin ja harjoitellaan koiran aktivointia. Sopii kaiken ikäisille koirille. Ryhmä jaetaan tason mukaan, joten osallistua voivat niin vasta-alkajat kun jo lajiin tutustuneet koirakot. Kurssi järjestetään Hanikan luontopolun lähellä, Matasaarentien varressa. Jäljestyskurssin ohjeet:
• Koiralla tulee olla tavallinen remmi (jos sinulla on valjaat koiralle ja/tai jälkiliina, ota ne mukaan).
• Ota mukaan reilusti vettä koiralle ja itsellesi.
• Varaudu kumisaappain tai maastokengin ja sään mukaisin varustein. Kaatosateella kurssi
siirretään muuhun ajankohtaan. Jäljestettävät tuotteet ja muut jäljestystarvikkeet tulevat KIVEKO:n
puolesta.
• Kurssilaisten kesken luodaan WhatsApp-ryhmä, jotta tiedonkulku on saumatonta.
Juoksuisen nartun kanssa voi tulla jäljestämään. Juoksuinen koira jäljestää ryhmän viimeisenä.
Vastuuohjaaja: Jenny Roos
Hinta: 45€

ARKITOTTIS JATKOKURSSI, 6krt

Sunnuntaina 20.8 – 24.9 klo 14.20-15.20, Marin kenttä Kivenlahti, Espoo
Jäsenistömme toiveesta KIVEKO järjestää koirankouluttaja Milana Niemen ohjaamana arkitottelevaisuuskurssin jatkokurssin. Kurssilla tehdään koulututuksen perusteet hallitsevien koirakoiden kanssa hieman haastavampia, monipuolisia liikeharjoituksia, ei kuitenkaan viralliseen tottevaisuuskoulutuksen liikkeitä. Tavoitteena kurssilla on sujuvoittaa koiran kanssa arjen toimia ja antaa ideoita kiinnostavista ja monipuolisista harjoituksista. Edellytyksenä että koirat pysyvät hallinnassa ja osaavat kontaktin ja perusliikkeistä istu ja maahanmenon.

Vastuuohjaaja: Milana Niemi
Hinta 70€